ÎNTRERUPEREA RUTINEI

Veniți-vă în fire cum se cuvine și nu păcătuiți!
1 Corinteni 15:34 p.p.

Pe timpul verii, când soarele își arăta puterea, mă refugiam lângă râul din fața casei, alături de gașca de prieteni. Eram câțiva băieți mai neastâmpărați și greu de strunit, dornici să stingem disconfortul termic printr-o baie. Râul era destul de generos. Fiind un râu rapid cu apă de munte, pietrele predominau în peisajul apei. Căutam cu disperare să ne eliberăm spațiul de înot. Ca o veritabilă echipă de corvoadă, uneori trudeam mai multe zile pentru curățarea zonei.

Partea cea mai complicată era barajul. Nu era suficientă încăpățânarea copilărească. Apa semnala rapid fiecare denivelare, improvizație sau construcție nereușită și specula orificiile sau găurile libere. Nivelul apei trebuia să se ridice în opinia noastră până la coapse. În acest mod ne luptam consecvent împotriva apei.

Când intenționezi să schimbi cursul rutinei și să scapi de părțile complicate ale caracterului, ai nevoie de întreruperea cursului rapid al reacțiilor tale. Nu scapi de păcatele tale tratând cu delăsare rutina zilnică. Așa cum se întrerupe cursul apei, la fel poți să întrerupi cursul păcătos al vieții. Invitația de astăzi este o chemare la trezire. Veniți-vă în fire! Stați pe loc. Luați din timpul zilei câteva clipe și strângeți-vă gândurile.

Roagă-te să poți rupe lanțul rutinei din viața ta.

Provocare: Încrede-te în ajutorul lui Dumnezeu. Fii atent la gândurile Duhului Sfânt.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor