REVENDICĂRI DISTRUGĂTOARE

Mâine, puneți foc în ele (cădelnițe) și puneți tămâie pe ele înaintea Domnului. Acela pe care îl va alege Domnul va fi sfânt. Destul, copiii lui Levi!
Numeri 16:7

Trei indivizi mai cu moț dintre israeliți au aplicat strategia revendicărilor în tabără. Core, Datan și Abiram s-au unit în încercarea de a egaliza raportul de influență dintre Moise și restul. De ce să fie doar Moise omul deciziilor? Nu poate vorbi Dumnezeu prin orice om? Noi nu suntem nimic?

De câte ori ai observat că ai fost strecurat printre cei considerați cantitate neglijabilă? Adică, se poate și fără tine. Mereu parapet sau stâlpișor de drum, când, de fapt, sperai să ajungi vioara întâi? Acest sentiment de nulitate te împinge să acționezi. Uneori, acțiunea este haotică și este tractată de fenomenul revendicărilor fără comentarii. Năpârca acestor revendicări se plimbă inconștientă prin deciziile tale. Arunci în aer tot ce stă în calea obținerii statutului pe care ți-l dorești. Nu te gândești la efecte și nici la prețul pe care va trebui să-l plătești. Ajungi să te autodistrugi în timp ce crezi că de fapt îți revendici un drept.

Core, Datan și Abiram au pierdut înainte de a începe. Revendicările tale trebuie să fie întotdeauna simetrice cu cunoașterea realității înconjurătoare. Nu poți arunca în aer totul doar ca să te vezi într-o poziție pe care ți-o dorești.

Roagă-te să scapi de sindromul revendicărilor fără folos.

Provocare: Revendică-ți smerenia și trăiește umil cu Dumnezeu.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor