PRIETENII DUȘMĂNOASE

Toți prietenii ei au părăsit-o și i s-au făcut vrăjmași.
Plângeri 1:2

Ziarele anunțau cu litere mari un caz mai ciudat. Un bărbat a fost ucis de animalul său de companie, mai exact un cangur. În timpul zilei, animalul agitat s-a răzbunat pe gazda lui provocându-i răni ce s-au dovedit a fi fatale. Au fost chemați paramedicii la fața locului. Din nefericire pentru bărbat, totul a fost în zadar. Paramedicii nu au reușit să se apropie de bărbatul sângerând din cauza cangurului agitat. Au chemat poliția. După evaluarea situației, cangurul a fost ucis.

Există în această dramă fărâme de lecții dureroase. Ele pot fi ușor împrumutate către prieteniile dezvoltate în relațiile individuale. Prieteniile de ocazie. Sunt prietenii cu care se „ucide timpul”, în sensul arderii lui prin diferite metode. Ele par inofensive și nu le vedem colții pentru că sunt tăcute. Explodează în momentele în care te aștepți cel mai puțin. Iar reacția prieteniilor asamblate de ideea de companie este fulgerătoare, dureroasă și neașteptată. Seamănă a trădare. Din nefericire, aceste prietenii sunt mai urâte decât trădarea. Ele au forța să distrugă tot ce ai construit cu trudă pentru tine și cei din jur. E greu să renaști dintr-un eșec de felul acesta. Prietenii de companie se transformă în dușmani periculoși.

Roagă-te să petreci timpul în preajma adevăraților prieteni.

Provocare: Întrerupe azi orice prietenie care îți produce pierderi morale.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor