MENGHINA CURIOZITĂȚILOR

Dina, fata pe care o născuse lui Iacov Lea, a ieșit să vadă pe fetele țării. Ea a fost zărită de Sihem… El a pus mâna pe ea… și a necinstit-o.
Geneza 34:1

Cu siguranță, personajele mari ale istoriei bisericii nu fac parte din preocupările tale. Sunt pentru teologi și, eventual, pentru curioșii lumii religioase. Cred totuși că ai auzit măcar în treacăt de numele Augustin, Sfântul Augustin, celebru pentru influența lui în rândul bisericii creștine.

Nu te pripi! Nu a fost mai breaz decât tinerii de azi. A avut parte de prietenii controversate. El însuși recunoaște apetitul său pentru distracție și spectacol. Remarcabilă este invitația făcută unui prieten creștin de a participa la luptele de gladiatori. Inițial a refuzat. Convingerile îi erau puternice. Apoi, sub presiunea prietenilor, a cedat. A pășit pe arena ticsită de oameni, cu palmele acoperindu-și ochii. A refuzat să privească.

Dar… cât crezi că a rezistat? La reacția vulcanică a arenei, și-a propus să vadă ce se întâmplă, și din acel moment a fost capturat pe viață de luptele de gladiatori.

Dina a mizat pe curiozitate. S-a expus și a plătit scump. O relație ce a marcat nu doar viața ei, ci și viața familiei ei. Este calea bătătorită de veacuri. Prietenii care îți trezesc dorința de inedit. Doar mă uit, doar încerc, doar asist! Nu mă las dus de val! Așa crezi tu. Din păcate, curiozitatea este ca o menghină în mâna prieteniilor greșite.

Roagă-te să-ți stăpânești curiozitatea în relațiile tale.

Provocare: Încearcă azi să le stârnești interesul pentru mântuire prietenilor tăi.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor