CENTREAZĂ TOTUL PE DUMNEZEU

Puneți-vă toată puterea ca să păziți și să împliniți tot ce este scris în cartea legii lui Moise, fără să vă abateți nici la dreapta, nici la stânga.
Iosua 23:6

Ai încercat să te legi la ochi și să trăiești fără lumină? Este o provocare dificilă. Fără vedere, fiecare pas făcut este o adevărată povară. Nu așa este cu submarinul. Între lumea din interior și lumea din exterior există doar peretele de metal al submarinului. Comunicarea vizuală este imposibilă. În ciuda acestui lucru, submarinele folosesc sonarul. Prin el se poate detecta și localiza obiecte prin intermediul ecourilor. Unul din cele mai importante posturi de pe submarin este cel hidroacustic. În mâinile acestei persoane se află viața echipajului. Odată detectate sunetele prin sonar, se poate calcula distanța față de obiectele invizibile. Astfel, comandantul poate stabili cursul submarinului, evitând coliziunea cu obiectele din apă.

În mod asemănător, între lumea ta reală și lumea invizibilă, supranaturală, nu există altă posibilitate de înaintare fără repere exacte. Cine poate localiza reperele vieții? Sau ce siguranță poți avea că prin alegerile tale nu vei avaria propria viață sau a celor din jurul tău, de cele mai multe ori a celor apropiați ție? Iosua a remarcat faptul că abaterile de direcție care exclud locul central al lui Dumnezeu produc pagube ireparabile.

Roagă-te astăzi să poți ține calea adevărului în alegerile tale.

Provocare: Din multele repere pierdute, analizează felul tău de reacție. Centrează pe Dumnezeu toate răspunsurile tale.

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video