CEA MAI MARE PUTERE DE PE PĂMÂNT

În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți.
Faptele 4:12

În timpul Reformei din secolul al XVI-lea s-au derulat o mulțime de evenimente având ca eroi oameni anonimi. Unul dintre ei a fost Antonio Paleario, puțin cunoscut publicului larg. A activat ca profesor de literatură în orașul Luca, din Italia, și profesor de greacă și latină la Milano. În anul 1567 este oficial acuzat de inchizitorul Fra Angelo ca fiind un dușman al bisericii.

A fost adus în fața tribunalului inchizitor de la Roma. Unul dintre cardinalii ce conduceau procesul s-a ridicat și l-a întrebat pe Antonio: „Care este cea mai mare putere religioasă de pe pământ?” Răspunsul ferm a fost: „Isus Hristos!” Nemulțumit de ce aude, cardinalul repetă întrebarea. Primește același răspuns. Într-o ultimă încercare, îl mai provoacă o dată pe reformator cu aceeași întrebare. Răspunsul e neschimbat. Cu venele umflate de furie, cardinalul s-a întors spre ceilalți componenți ai tribunalului, afirmând: „Dacă există oameni ca Antonio Paleario, atunci Biserica Catolică va dispărea!”

Nu există înlocuitor pentru Isus. Chiar dacă nu întrevezi soluții aici, pe pământ, dincolo, în ceruri, este un NUME – ISUS. În fața neputinței, ai o singură ieșire: convingerea fermă, prin încredere în Cuvântul divin, că Isus este puterea care îți lipsește.

Roagă-te pentru puterea lui Isus, oferită prin Duhul Sfânt în viața ta.

Provocare: Caută să-ți schimbi azi concepția despre viață, prin Duhul Sfânt.

 

 

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor