SUPERFICIALITATEA

Știu faptele tale: că nu ești nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot!
Apocalipsa 3:15

Un angajat al căilor ferate a fost trimis în judecată. În fișa postului său avea o misiune aparent simplă. Fiind detașat la o trecere de cale ferată fără barieră, de fiecare dată când un tren urma să traverseze drumul, avea obligația să treacă cu felinarul aprins prin fața mașinilor. În acest fel, șoferii avertizați puteau să oprească mașinile în siguranță. Din nefericire, angajatul nu și-a făcut datoria și o mașină a fost lovită de tren.

În timpul procesului, judecătorul l-a întrebat pe angajat dacă a trecut cu felinarul prin fața mașinilor în ziua în care accidentul a avut loc. Răspunsul a fost categoric: „Da!” Îndreptându-se spre scaunul său a spus în șoaptă avocatului: „Ce bine că judecătorul nu m-a întrebat dacă felinarul meu era aprins.”

Actele făcute pe jumătate, atitudinile ușuratice, comportamentul neatent și neavizat sunt semnale clare ale unei atitudini superficiale. Amestecul dintre seriozitate și râsete fără măsură creează un cadru perfect pentru ratări succesive și eșec pe termen lung. Pentru a demonstra valoarea pe care o deții în viață, nu superficialitatea este argumentul suprem, ci profunzimea.

Când mediocritatea domină agenda zilei, să știi că te afli în zona de cădere. Singura șansă de corectare este întoarcerea spre responsabilitate.

Roagă-te pentru puterea seriozității în viața ta.

Provocare: Fă ordine în camera ta și pune un bilet pe biroul tău cu înscrisul „profunzime”.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor