CINE SUNT EU?

Domnul S-a întors și S-a uitat țintă la Petru… Și a ieșit afară și a plâns cu amar.
Luca 22:61p.p.,62

Istoria lui Andras Tamas este tulburătoare. A fost ținut închis în Siberia timp de aproximativ patru decenii. Într-o vizită a unui oficial de rang înalt din Ungaria, autoritățile ruse le-au cerut oficialilor să-și facă timp pentru a sta de vorbă cu Andras Tamas. Nu știau dacă Tamas este maghiar sau nu, din cauza limbii folosite. După vizită, oficialul maghiar a confirmat rușilor că Andras este maghiar dintr-o zonă cu un dialect aparte. Rușii au hotărât să-l elibereze și i-au dat ocazia să se pregătească de plecare.

După aproape patruzeci de ani, Andras Tamas primește o oglindă. Privindu-și fața, rămâne blocat. Câteva lacrimi se pornesc pe obraji. Andras nu-și mai recunoaște chipul. După atâția ani fără oglindă, nu mai știa cum arată.

Petru credea că e stăpân pe propria persoană. Tulburătoare a fost intersectarea privirii sale cu a lui Isus. Plânsul care a urmat, adânc și dureros, a demonstrat cât de înstrăinat era de propria lui persoană. Nu e nimic mai păgubos în aritmetica vieții decât să-ți pierzi propria identitate. Să te adâncești într-o înstrăinare abisală față de tine. Să te pierzi în timp ce trăiești. Să nu știi cine ești în timp ce crezi că performezi.

Când te rogi, cere-I Domnului să te ajute să-ți cunoști identitatea. Nu te rezuma la condiția fizică, ci intră mai adânc în cea spirituală.

Provocare: Scrie pe hârtie cum te vezi tu. Lasă un spațiu liber și seara notează cât de aproape ai fost azi de Dumnezeu.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor