SALVEAZĂ-ȚI RAȚIUNEA

Și Samson a zis tatălui său: „Ia-mi-o, căci îmi place.”
Judecătorii 14:3

Știai că, în contextul actual, utilizarea excesivă a plăcerii a reușit să șteargă granița dintre realitate și imaginație? Pentru mulți, cele două au ajuns sinonime. Din păcate, această situație devine mai complicată prin felul în care reușește să adoarmă rațiunea.

Prin intervenția divină, Samson a fost dedicat unei misiuni speciale de eliberare a lui Israel. Înzestrat cu capacități deosebite, sfătuit de părinți într-un mediu sacru și susținut de Dumnezeu, reușește să eșueze înainte de a începe. Crezi că a fost dominat de vreun păcat mascat? Hăituit de vreo adicție secretă? Nu! Samson a fost tocat mărunt de o frumusețe filisteană. Inconștient, toate atuurile sale au fost anulate de puterea nevăzută pe care plăcerea o poate degaja asupra rațiunii. În loc să raționeze, să calculeze, să concluzioneze folosindu-și mintea, s-a trezit anesteziat. Imperceptibil, mintea i-a fost adormită. Rațiunea i-a fost paralizată.

Da. Ori de câte ori ești absorbit de plăceri, comisionul plătit se traduce într-o minte ruinată. Aceasta este arma secretă a Satanei. Gândești împrăștiat, fără concentrare, incapabil să sondezi profunzimile, să aduni riscurile sau să cauți luciditate.

Roagă-te astăzi să primești discernământ. Nu te expune lucrurilor care îți amorțesc rațiunea. Evită orice capcană ce te face să nu mai gândești.

Provocare: Începe azi să citești o carte. Creează-ți un program, în fiecare zi să parcurgi cel puțin zece pagini dintr-o carte. Folosește-ți mintea.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor