SPAȚIU VITAL

Tot așa este și cu cel ce își adună comori pentru el și nu se îmbogățește față de Dumnezeu.
Luca 12:21

Parcă ne obosește o discuție despre subiecte fără greutate, nu-i așa? Prețuim tot ce are impact, relevanță și interes pentru noi și timpul prezent. Ce rost are să vorbești despre spațiu? Chiar așa, am ajuns din temele mari să fluturăm batistuțe colorate doar de dragul unor momente spirituale?

Nu te grăbi… Ideea de spațiu nu îți este străină. De câte ori ai rămas cu buza umflată pentru că nu mai aveai spațiu pentru fișierele tale. Ideea e simplă. Nu poți duce cu tine decât atât cât îți permite spațiul. Vrei mai mult de la viitor? Atunci ești obligat să pregătești spațiu pentru cunoștințe și planuri.

Nuvelistul și artistul canadian Douglas Coupland, în urma reflecției făcute asupra experiențelor trăite de generația lui, care în mare parte a renunțat la Dumnezeu, avea să declare în concluzia cărții Life after God : „Secretul meu este că am nevoie de Dumnezeu. Sunt bolnav și nu mai pot continua singur.”

Dacă nu vrei să trăiești în propria singurătate, creează spațiu pentru Dumnezeu. Roagă-te să poți aloca zilnic un spațiu de timp, un spațiu de liniște și un spațiu de meditație pentru întâlnirea cu Dumnezeu. Fii pregătit să asculți vocea lui Dumnezeu pentru viața ta. Amintește-ți că ai nevoie de spațiu în inima ta pentru El. Fă lucrul acesta fără ezitare.

Provocare: Notează pe hârtie un interval orar pentru întâlnirea ta cu Dumnezeu. Fă acest lucru zilnic.

Drumul spre tine
Drumul spre tine
Drumul spre tine este un exercițiu de regăsire pe care suntem invitați să îl facem în fiecare dimineață. Textele biblice alese cu grijă, o scurtă meditație și o provocare la final sunt ingredientele care ne dorim să îți facă fiecare zi mai frumoasă și mai fericită. Doru Parascineț scrie cu ochii, cu mâinile, cu sufletul întreg, dorind să îi ajute pe mai tinerii lui cititori să Îl cunoască mai bine pe Dumnezeu, să relaționeze cât mai bine unii cu alții și să nu cedeze propriilor limite și încăpățânări.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor