TU AI VRUT-O!

Când s-a dus la doctor, a plâns și a strigat:

– NU! Testul trebuie să fie greșit!

În următoarele luni, văzând cum îi crește burta, nu mai avea cum să nege ceea ce făcuse. În ziua când trebuia să nască și abdomenul a început să i se contracte în durerile travaliului, și-a dat seama că nu exista o cale ușoară de scăpare.

Durerea aceea nu era nimic în comparație cu faptul că bebelușul ei a fost luat imediat de părinții adoptivi. Era un băiețel perfect, a spus doctorul, dar ea nu îl văzuse. Pentru că își dăduse băiețelul spre adopție, putea să își continue școala și viața. Dar se întreba de o mie de ori pe zi ce făcea bebelușul ei și cum era.

Chiar și după ani de zile, după ce se căsătorise și avea propria familie, încă își mai imagina cum arăta băiețelul ei și se prefăcea că se așeza cu el la masă atunci când îi chema pe toți la cină.

Citește Numeri 14:26-35

Ce li s-a întâmplat israeliților pentru că au decis să Îl nesocotească pe Dumnezeu continuu?

Când te bați cu frățiorul tău mai mic în sufragerie și dărâmi un bibelou de pe raft, uneori poți să lipești bucățile la loc. Dar bibeloul pe care l-ai spart nu va mai fi niciodată la fel. În cel mai bun caz, este crăpat.

Dumnezeu Se descurcă mai bine decât noi. Când păcătuim și ne stricăm relația cu El, acceptarea ofertei Lui de iertare repară crăpăturile. Dumnezeu ne repară relația. Crăpăturile dispar.

Israeliții, a spus Dumnezeu, păcătuiseră din nou și din nou împotriva Lui (Numeri 14:22). Când au refuzat să intre în țara promisă și L-au acuzat pe Dumnezeu că plănuia să îi ucidă pe ei și pe copiii lor în pustie – și chiar au jurat să aleagă un lider nou și să se întoarcă în robia egipteană – Dumnezeu a fost mai mult decât mâniat. „Până când Mă va nesocoti poporul acesta? Până când nu va crede el în Mine, cu toate minunile pe care le fac în mijlocul lui?” (Numeri 14:11).

Moise L-a implorat pe Dumnezeu, și Dumnezeu i-a iertat pe israeliți (Numeri 14:20). Așa că au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, nu-i așa? Nu chiar. Iertarea nu elimină rezultatele acțiunilor păcătoase. Vina lor dispăruse. Consecințele nu. Dumnezeu a dat poporului ceea ce ceruse. I-a ținut afară din țară. Au pierdut cea mai bună parte a planului Lui.

Trupurile voastre moarte vor cădea în pustia aceasta. Voi toţi, a căror numărătoare s-a făcut numărându-vă de la vârsta de douăzeci de ani în sus şi care aţi cârtit împotriva Mea.
Numeri 14:29

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor