ALEGE SAU RĂMÂI PE DINAFARĂ

Toți băieții din echipa de fotbal stăteau sprijiniți de peretele de pe holul principal, etalându-și hainele și atitudinea în prima zi de școală. Când Scott a trecut șchiopătând pe lângă ei, căpitanul echipei și-a îndoit brațul, și-a aplecat capul, și-a deschis gura și și-a scos limba.

– Uitați, băieți. S-a întors ciudatul. Toată lumea să îi facă cu mâna.

Întreaga echipă a copiat gesturile nemiloase ale lui Rick.

Scott nu era un ciudat. Paralizia cerebrală îi afectase vorbirea și îl făcuse să nu aibă prea mult control asupra mușchilor.

Nu toți au crezut că Rick era amuzant. Când a început să îl urmărească pe Scott pe hol, prietena lui Rick și-a întins piciorul și i-a pus piedică lui Rick. Acesta a căzut, iar ea a strigat la el în timp ce zăcea pe podea:

– M-am săturat să râzi de Scott! Ești atât de rău!

Întrebare: Ești unul dintre băieții din echipa de fotbal. Aplauzi când prietena lui Rick îi servește lecția?

Citește Numeri 14:1-9

Cum au reușit Caleb, Iosua, Aaron și Moise să rămână de partea binelui?

Este minunat să decizi să nu te amesteci în mulțime, dar este mai realist să te hotărăști din ce grup vrei să faci parte.

Peste tot pe unde mergi descoperi două tipuri de oameni. Primul tip caută să facă binele. La școală vor să învețe, să asculte, să ia note mari. Îi tratează pe alții așa cum ar vrea să fie tratați. Acasă își respectă familiile. La biserică studiază pentru a-L cunoaște mai bine pe Dumnezeu și a trăi ceea ce știu.

Celălalt tip testează limitele. Fac toate lucrurile cu care știu că pot scăpa nepedepsiți.

Este adevărat că al doilea grup este adeseori mai mare. Și că cei care fac parte din el ies aproape întotdeauna victorioși.

Asta nu înseamnă că au dreptate sau că vor câștiga. Iosua și Caleb au luat poziție împotriva opiniei generale. Și-au rupt hainele pentru a plânge păcătoșenia celorlalți. Au arătat că sunt de partea lui Dumnezeu. Au rămas împreună. Și pentru că au făcut ce voia Dumnezeu, El i-a făcut liderii unei noi generații, mai tinere, care a invadat țara promisă.

Poate că nu ai curajul să pui bazele unui grup care acționează corect. Dar măcar găsește o cale de a te alătura unuia.

Ţara pe care am străbătut-o noi ca s-o iscodim este o ţară foarte bună, minunată.
Numeri 14:7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor