REGINELE NECUVIINCIOASE

Heather auzise despre „Reginele necuviinciose” cu mult înainte să fi intrat în noua ei școală. Și le-a văzut pe Amanda și Aimee în prima ei zi de cursuri.

Amanda și Aimee erau două gemene care se ridicau la înălțimea poreclei pe care o primiseră. Aveau o reputație îndoielnică și, de pe tronul popularității lor, reușeau să controleze întreaga scenă socială a școlii.

Decretaseră că orice fată fără un iubit era de atunci înainte o ratată pentru tot restul vieții. Nu conta că băieții știau mai multe despre subtilitățile cântatului la fluierul piciorului decât despre cum să se comporte cu o fată. Sau că nicio fată ori băiat nu are nevoie să se implice într-o relație atât de devreme pentru că nu duce la niciun lucru bun.

Heather era – conform regulilor oficiale ale reginelor necuviincioase – o ratată. Și ghici ce! Faptul că știa că face ceea ce trebuie nu o făcea să se simtă mai bine.

Citește Matei 5:8

Cum arată neprihănirea în viața reală?

Doare când ești lăsat pe dinafară pentru că faci alegerile corecte. Dacă neprihănirea ar fi doar despre urmarea regulilor de dragul regulilor, ai avea motive să te simți îngrozitor. Dar neprihănirea înseamnă mai mult decât atât.

Da, neprihănirea înseamnă performanță – cum acționezi. Înseamnă a asculta și a te supune poruncilor lui Dumnezeu. Dar supunerea nu presupune contorsionare – să te răsucești sub forma unui covrig doar pentru că așa îți cere cineva.

Neprihănirea înseamnă și scop – cum gândești și ce simți. Isus a spus că adevărata neprihănire începe în inimă (Matei 5:21,22, 27,28). A avea șaisprezece ani și a nu fi avut primul sărut este cu siguranță mai bine decât a avea șaisprezece ani și a fi sărutat tot ce ai prins – nu și dacă singurul tău scop în viață este să îți faci o relație.

Trebuie să înțelegi un lucru: neprihănirea înseamnă, în primul rând, o Persoană– cum trăiești lângă Isus. Nu este o taină. Isus a spus că oricine Îi slujește rămâne lângă El (Ioan 12:26). Adevărata neprihănire caută binele și rămâne de partea lui Isus. Este adevărat: cei cu inima curată Îl văd pe Dumnezeu.

Și a-L avea pe Isus aproape este mai important decât a te ține de mână cu un iubit care își folosește subrațul pentru a face zgomote amuzante.

Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!
Matei 5:8

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor