NU MĂ IUBEȘTE

Te-ai înscris la ora de germană pentru că ai crezut că fata de care îți plăcea avea să facă același lucru, dar ea a ales spaniola. Așa că acum trebuie să suporți o profesoară care te stropește cu salivă atunci când spune: „Ich liebe dich”. Dacă ai rupe petalele unei flori, aceasta te-ar lovi în față și ți-ar spune: Nu te iubește.

Sau ești fată, și băiatul pe care îl adori de la distanță își schimbă iubitele mai repede decât schimbi tu programele de la televizor. „Iese” cu vreo douăsprezece fete pe lună. Niciodată cu tine. Nu mă iubește.

Respingerea – persoana pe care o placi nu te place și ea. Te întrebi: Ce este în neregulă cu mine? Îți faci griji: Toată lumea crede că sunt fără valoare. Te cufunzi în disperare: O să îmi petrec viața la mânăstire.

Citește Iacov 1:16,17

Ce legătură are Dumnezeu cu găsirea unui partener de viață?

Dumnezeu are în plan pentru cei mai mulți oameni ca aceștia să se căsătorească (1 Corinteni 7). Probabil că are același plan și pentru tine. Așa că întrebarea cea mai îndreptățită nu este dacă vei găsi pe cineva, ci când și pe cine.

Iacov spune că „orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus”. Dumnezeu știe de ce ai nevoie și când ai nevoie de lucrul acela. Poți avea încredere că El îți va oferi darul potrivit la momentul potrivit, fie că este vorba despre permisul de conducere, o întâlnire sau băiatul ori fata visurilor tale.

Asta nu înseamnă că lui Dumnezeu nu Îi pasă de tine chiar acum. El suferă mai tare decât îți poți imagina vreodată atunci când ești respins, pentru că și El a fost respins de oamenii pe care i-a creat (Ioan 1:10,11). Numai că cel mai bun dar al lui Dumnezeu pentru tine s-ar putea să fie să nu te lase să ieși cu acel băiat sau cu acea fată – sau cu oricine altcineva – la momentul acesta. A cădea prea repede pradă maniei întâlnirilor sau a te întâlni cu persoana greșită îți strică celelalte relații și responsabilități. Și poate face să îți fie mai greu să păstrezi sexul pentru după căsătorie.

Dumnezeu îți vede întreaga viață. Vrea să fii pregătit pentru o căsătorie închinată Lui. Darul pe care poate tu ți-l dorești este o întâlnire rapidă, dar darul pe care El ți-l oferă este răbdarea, caracterul și, la momentul potrivit, aproape sigur – ai încredere – cineva de care o să fii atât de îndrăgostit încât vei vrea să îți petreci toată viața alături de acea persoană.

Orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.
Iacov 1:17

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor