VISELE LUI DUMNEZEU

Erai un nimeni înainte să devii un Wedunnawanna fammatanna.

La început, habar nu aveai ce este un `Tanna. Erai intrigat de un grup de tineri cu plăci de surf cu imprimeuri de junglă și costume de baie asortate. Stăteau întinși pe plajă. Nu spuneau multe. Doar lucruri de genul: „Uau, tipule”. Păreau liniștiți.

Ai descoperit că `Tannas nu făceau duș. Și fumau toți din niște țigări ciudate, proaspăt răsucite și pline cu ierburi.

– Eu nu fac lucrul acesta, le-ai spus oamenilor care își făceau griji în privința noilor tăi prieteni. Își contopesc mintea cu pacea universală. Este atât de tare! Văd lucruri.

Cu siguranță.

Începi să îți reevaluezi prieteniile atunci când pielea ta începe să se umple de bășici și excrescențe precanceroase ciudate, iar părul tău începe să miroasă a iarbă și este plin de noduri pe care nu le poți pieptăna. Slab scenariu.

Citește Geneza 37:1-11

Când este grozav să ai propriul stil?

Faptul că Iosif și-a anunțat familia că toți aveau să i se închine era cumplit. Frații lui Iosif au decis să îl ucidă pe visător, dar era mai avantajos să îl vândă ca sclav.

Iosif avea însă și o parte bună. Gândea de unul singur. Își spunea părerea, indiferent de ceea ce credeau alții despre el. Voia să se separe de frații lui, să conducă, să fie mai mult decât o altă oaie în vârstă de șaptesprezece ani, care se duce după mulțime.

La câțiva ani după ce a fost vândut ca sclav, Dumnezeu i-a permis lui Iosif să interpreteze un vis prin care prezicea șapte ani de secetă. S-a ridicat la putere când i-a ajutat pe egipteni să facă provizii de mâncare și să evite foametea. Când frații lui s-au dus în Egipt să cumpere mâncare, s-au închinat înaintea unui mare conducător care le oferea hrană. Acel conducător era Iosif, fratele pe care erau siguri că l-au omorât. Iosif a realizat că Dumnezeu nu îl făcuse diferit și nu îi dăduse putere doar ca să se răzbune pe frații lui. O făcuse pentru a putea juca un rol în planul lui Dumnezeu.

Dumnezeu vrea să te gândești serios la cum te poate folosi – să faci ceea ce trebuie la școală, să le spui coechipierilor tăi despre El, să îi hrănești pe sărmani, să îi înveți pe copii să citească sau să îi ajuți pe bătrâni să facă ceea ce nu mai pot.

Îndrăznește să visezi la ce vrea Dumnezeu să fii. Nu să fii ciudat. Nu să fii egoist. Să fii important pentru Dumnezeu.

Iosif a visat un vis.
Geneza 37:5

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video