REVINO CU PICIOARELE PE PĂMÂNT!

Lui Jamie i se urcase la cap faptul că acum avea permis de conducere.

– Te rog! a implorat-o Rebecca. Doar până la mall. Suntem doar eu și Natalie.

– Nu mergeți cu noi! Luați-vă bicicletele! O să folosesc eu mașina.

– Tată! a strigat Rebecca. Jamie nu vrea să ne ducă până la mall.

– Jamie, du-o pe Becca la mall sau nu vei avea voie să folosești mașina.

Rebecca și Natalie s-au așezat pe bancheta din spate. Jamie le-a spus printre dinți:

– V-am luat cu mine doar pentru că așa a zis tata. Când ajungem la mall, vă las acolo și noi mergem la cealaltă intrare. Stați departe de noi. Nu vrem să fim văzuți cu voi, micii tocilari.

Citește 2 Timotei 2:19-21

Ce înseamnă să fii matur?

Poate că ți se pare că e ziua ta norocoasă dacă frații sau surorile tale mai mari îți acordă la fel de multă atenție pe câtă acordă câinelui familiei. Uneori ți se pare că părinții au uitat cum e să fii de vârsta voastră. Și unii profesorii cred adeseori că nu primiți un creier adevărat până nu împliniți vârsta de treizeci de ani.

Ce știu ei și tu nu, oricum? Unii par atât de învechiți.

Ai dreptate. Un permis de conducere înseamnă că cineva poate conduce cu încredere o mașină, nu propria gură. O diplomă de absolvire a liceului sau a universității nu înseamnă neapărat că cineva are și cei șapte ani de acasă. Maturitatea înseamnă mai mult decât a avea o mașină, rate la casă și a sărbători cât mai multe zile de naștere.

Așa că, atunci când Biblia te îndeamnă să te maturizezi sfințindu-te, ca Dumnezeu, s-ar putea să nu fii prea entuziasmat.

Poate că Dumnezeu este foooaaarte bătrân, dar este și foooooaaarte înțelept. Și a acționa ca El este secretul pentru viața reală. Maturizarea înseamnă să fii ceea ce Dumnezeu vrea să fii atunci când El vrea să fii astfel. Înseamnă a deveni ca El în atitudine și fapte.

Când crești în ascultare față de Învățătorul tău, fugind de ceea ce este rău și căutând binele, atunci ești „un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 2:21).

Asta înseamnă să alegi să fii aur prețios, și nu doar o bucată de lemn.

Deci, dacă cineva se curățește de acestea, va fi un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună.
2 Timotei 2:21

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor