DĂ-MI UN SINGUR MOTIV!

În noroi. Prima minge. În tribune. Mingea doi. Monica aruncă mingea spre prinzător și aproape că îl lovește în spate pe jucătorul cu bâta. Mingea trei. Bekah – cea care trebuie să lovească – șuieră o amenințare:

– Încă o aruncare ca asta, fato, și o să îți bag mingea aia pe o ureche și ți-o scot pe cealaltă.

Monica aruncă iarăși mingea spre bază, dar, de data asta, mingea îi atinge părul lui Bekah. Mingea patru.

În clipa următoare, Bekah este pe teren și o trântește pe Monica la pământ, ținând-o cu o mână și pregătită să lovească cu cealaltă.

– Dă-mi un singur motiv să nu te lovesc.

Din nefericire, Monica nu gândește prea repede.

Citește Matei 5:7

De ce să ai milă?

Isus a spus o poveste despre un slujitor care îi datora stăpânului său o grămadă de bani. Când slujitorul a auzit că el, soția sa și copiii săi urmau să fie aruncați în închisoare din cauza datoriei, s-a dus la el și l-a implorat să îi arate milă. Stăpânul a iertat datoria slujitorului și l-a lăsat să plece. Într-o zi însă, slujitorul s-a întâlnit cu un om care îi datora slujitorului o sumă relativ mică de bani. Când bărbatul nu a putut să i-o înapoieze, slujitorul l-a aruncat în închisoare. Auzind aceasta, stăpânul, bineînțeles, s-a înfuriat foarte tare. Și l-a pus și el pe slujitor în închisoare.

Detaliu important: „Tot aşa vă va face şi Tatăl Meu cel ceresc”, a spus Isus, „dacă fiecare din voi nu iartă din toată inima pe fratele său” (Matei 18:35).

Tu, eu – și oricine altcineva de pe această planetă – am greșit. Am păcătuit. Am adunat o factură imensă, pe care nu avem cum să o plătim. Isus însă a suferit pedeapsa – moartea – pe care Dumnezeu a hotărât-o pentru datoria ta din cauza păcatului (Romani 6:23). Și iertarea de păcate este gratuită pentru cel care o cere. Ioan a scris: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curățească de orice nelegiuire” (1 Ioan 1:9).

Aceasta este vestea bună a lui Dumnezeu. Dar este este o fățărnicie să spui că ești conștient de nevoia ta și să accepți mila lui Dumnezeu dacă nu le poți arăta milă și altora. A răspunde la greșeli cu pumnii sau cu zgârieturi sau prin cuvinte usturătoare înseamnă că nu ți-ai dat seama ce a făcut Dumnezeu pentru tine.

Vei primi ceea ce oferi.

Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă!
Matei 5:7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor