PĂSTREAZĂ CADOUL INTACT

Stephanie fuge cât poate de repede din cabina de schimbat în spatele unei stânci de pe plajă, care nu este însă suficient de mare încât să o ascundă.

Este ca noul ei costum de baie – nu ascunde tot ce trebuie să ascundă.

Stephanie se gândește: Nu-mi vine să cred că am cumpărat chestia asta. Dar e prea târziu acum.

Băieții gândesc: Ieși de acolo, Steph! Ne place mult costumul tău de baie.

Fetele gândesc: Este atât de superficială! De ce primește ea toată atenția? Mă întreb dacă ar trebui să îmi cumpăr și eu un astfel de costum.

Citește 1 Timotei 2:9,10

De ce să te chinui să fii modest?

Când erai copil, părinții tăi te-au învățat să nu îi lași pe oameni să îți atingă „părțile intime”. Iată vestea importantă: părțile tale intime sunt în continuare intime. Ești mândrul deținător al unui trup făcut de Dumnezeu, trup în proces de maturizare.

Scopul tău nu este acela de a dărui cât mai mult din el (Proverbele 5:15-23).

Fetelor, când Pavel a scris că femeile ar trebui să „se îmbrace în chip cuviincios” nu se lua de voi. Știa că oamenii – mai ales băieții – sunt ispitiți de ceea ce văd. Dacă alegi un costum de baie foarte sumar, ai putea la fel de bine să le trimiți băieților o invitație să te privească în costumul Evei. Nu trebuie să porți un sac pentru a te îmbrăca zilnic „cu rușine și sfială”. Dar nu vrei nici să te fălești. De fiecare dată când îi ispitești pe băieți cu înfățișarea ta exterioară, le ceri să vadă mai puțin decât cine ești cu adevărat.

Băieților, lucrul acesta NU este o scuză pentru a vă pune ochii sau mâinile pe ceea ce nu vă aparține. Când începeți să vă doriți ceea ce nu puteți avea, uitați-vă în altă parte (Matei 5:27-30): Închideți televizorul! Faceți plajă altundeva! Aruncați revista! Închideți telefonul! Fugiți! Rugați-vă iubita să se acopere sau căutați-vă o altă iubită!

Înapoi la ambele sexe: Când îi cumpărați un cadou unui prieten, nu îl împachetați și apoi îl duceți în șuturi până la el și nici nu îl dați din mână în mână. Nu ați oferi niciodată unui prieten un cadou rupt și murdar. Iar cadourile împachetate numai pe jumătate strică toată surpriza.

Tu ești cadoul pentru soția sau soțul tău. Ai grijă de el!

Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială.
1 Timotei 2:9

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor