PRIETENI ÎNAINTE DE TOATE

– Nu suntem un cuplu, a protestat Aaron. Suntem prieteni.

Jessica era prima trompetă din trupa școlii, iar Aaron era a doua, o umilință totală pentru Aaron până când Jessica a început să îl ajute. El și-a dat seama că ei nu îi păsa care dintre ei este mai bun. Ei îi plăcea că nu trebuia să îl lase să câștige și să fie trompeta întâi doar pentru că era băiat.

Jessica avea niște explicații de dat și prietenelor ei. Nu te-a invitat nicăieri? Nu ți-a cumpărat nimic? Atunci de ce îți mai petreci timpul cu el?

Citește 2 Corinteni 6:14

Care este cea mai importantă parte în relația dintre un băiat și o fată?

Când ești prizonierul iubirii, îți faci griji cu privire la ce să zici, ce să porți, cum arăți. Dacă vorbești cu un alt băiat sau cu o altă fată, colegul tău de celulă o ia razna. Când primești eticheta de „iubit” sau „iubită”, devii cel mai bun prieten al unor oameni și inamicul imediat al altora. Relația dintre un băiat și o fată se aseamănă cu închisoarea și dintr-un alt motiv: când ți se termină sentința, ai ieșit de acolo. De obicei, prietenia voastră se încheie odată cu relația.

Sunt puțini oameni care merită lucrul acesta. Privind în urmă, ți-ai dori să fi avut o prietenie de lungă durată în locul unei relații de scurtă durată. Așa că, înainte să te încui singur și să înghiți cheia, fă un pas în spate, ia-o încet și fiți prieteni mai întâi.

Dacă reușiți să fiți prieteni în loc să începeți direct ca un cuplu, ce urmează?

Vorbiți. Învățați să nu repetați numai ce auziți. Găsiți pasiuni comune. Treceți împreună prin școală. Descoperiți cum să vă înțelegeți cu părinții celuilalt. Participați la meciurile, concertele și recitalurile celuilalt. Faceți-vă mai mulți prieteni, nu doar unul. Și, cel mai important, creșteți împreună în viața de creștin. Prietenia este partea cea mai importantă în relația dintre un băiat și o fată. Și Hristos este partea cea mai importantă din partea cea mai importantă.

Dumnezeu spune să nu vă „înjugați” niciodată – să nu ieșiți împreună, să nu vă dați întâlniri, să nu vă căsătoriți sau chiar să nu fiți cei mai buni prieteni – cu cineva care nu este creștin. Ați fi ca niște animale legate de un plug care trag în direcții diferite. Scopul tău este să găsești un prieten care să are spre Hristos la fel de repede și de hotărât ca tine.

Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi.
2 Corinteni 6:14

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor