A PUNE MÂNA PE CEL MAI BUN

Eddie se străduia din greu să fie observat de fete. Etapa lui grosolană și urât mirositoare a atins apogeul în clasa a șaptea. Atunci a început să le lovească pe fetele de care îi plăcea. Sau să le gâdile. Dacă fata râdea chiar și un pic – cum ar fi putut să se abțină? – el se gândea: Îi place!

În clasa a opta a devenit mai sofisticat. Cita formule geometrice, ecuații chimice și date obscure din istoria romană. Fetele credeau că e un tocilar.

În clasa a noua s-a șmecherit. Se îmbăia în parfumul tatălui său, își descheia primii trei nasturi de la cămașă, își punea la gât un lanț auriu și spunea: „Hei, drăguțo” foarte des.

Mirosea mai bine, dar era la fel de obraznic.

Citește Proverbele 3:1-4

Cum poți face să fii observat de sexul opus?

Nu trebuie să îți soliciți prea mult creierul pentru a descoperi niște moduri nepotrivite de a atrage atenția:

Dacă ești băiat: Întreabă o fată dacă chiar așa a vrut să se machieze sau e o greșeală. Scuipă semințe de pepene în fața ei. Strică-i coafura. Spune o glumă vulgară. Plimbă-te în jurul lor încordându-ți mușchii cât mai tare.

Dacă ești fată: Supără-te pe băiatul de care îți place și lasă-l să ghicească de ce. Poartă o fustă atât de strâmtă încât să fii nevoită să sari pentru a te deplasa. Transmite mesaje prin intermediul prietenelor. Vopsește-ți părul într-o altă culoare în fiecare săptămână. Spune-i unui băiat că vrei să fiți „doar prieteni”, apoi nu îi mai vorbi niciodată.

Care este alternativa?

Poate te îndoiești că Dumnezeu știe cum să pui mâna pe un băiat sau să cucerești o fată. Așa că îți faci griji. Dacă fac ceea ce trebuie, voi fi considerat un tocilar. Dacă sunt drăguț, nu o să mă observe nimeni. Dacă sunt eu însumi, oamenii nu o să mă placă. Dacă le spun că sunt creștin, o să creadă că sunt un ciudat. Și ce îți cere Dumnezeu să încerci? Să Îi urmezi poruncile și să le arăți celor din jur iubire și că ești demn de încredere – ceea ce s-ar traduce prin siguranță, încredere, loialitate și bunătate.

Sună groaznic, nu-i așa? Sună ca o persoană pe care ai vrea să o cunoști. Și alții vor vrea să facă lucrul acesta.

Să nu te părăsească bunătatea şi credincioşia […] Şi, astfel, vei căpăta trecere şi minte sănătoasă înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor.
Proverbele 3:3,4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor