TRUPA DE GENIȘTI

Când autobuzul a oprit într-o stație la granița dintre Mexic și Texas, Tiffany a coborât treptele, simțindu-se ca un supereroină din desenele animate. Era pe cale să se lupte cu forțele întunericului – construind case ca mijloc de a demonstra puterea lui Dumnezeu – împreună cu alți douăzeci de liceeni superputernici.

Tiffany se simțea ca o eroină – asta până când picioarele ei au atins pământul. Apoi nu s-a mai simțit deloc așa. Purta blugi în loc de colanți albaștri și un tricou în loc de pelerină; inima ei bătea panicată și și-a amintit că nu putea vorbi spaniola. O adiere i-a amintit că era departe de casă. La ce s-o fi gândit când s-a înhămat la așa ceva?

Citește Efeseni 2:8-10

Ce planuri are Dumnezeu pentru tine în calitate de credincios după ce I-ai acceptat harul – iertarea prin Hristos?

Păcatul nu este ca aprinderea unei petarde, care explodează pe pământ și nu face niciun rău nimănui. Se aseamănă mai mult cu aruncarea unui chibrit într-un camion plin de dinamită, rămânând apoi în apropiere pentru a privi. Nu ai cum să pleci de acolo întreg. Unele explozii – egoismul, gelozia, lăcomia, mânia – distrug inimile pe rând. Altele – adulterul, abuzul, avortul, războiul, foametea – schilodesc mulțimi întregi.

Credința în moartea lui Hristos pentru tine te face un fiu sau o fiică a lui Dumnezeu. Nu meriți iertarea lui Dumnezeu – de aceea Biblia o numește „har”. Dar Dumnezeu nu a plănuit să Își lase copiii să își petreacă timpul doar în jurul palatului.

Nu-ți face griji. Dumnezeu nu Se așteaptă să fii un supererou.

Vrea să faci parte din echipa de geniști.

Prima ta misiune este să Îl lași pe Dumnezeu să te ajute să iubești oamenii pe care îi vezi zilnic, astfel încât să dezamorsezi materialele explozibile din viața ta. Apoi poți începe să te împrietenești cu copiii care au probleme la școală, să îi ajuți pe alți oameni din cartierul tău, să îi înveți pe copiii de la biserică, să slujești în interiorul orașului sau să te duci într-o călătorie misionară de scurtă durată. Dumnezeu te va folosi pentru a preveni exploziile și pentru a repara daunele provocate de păcat în lume, făcând lucrurile pe care El le are în plan pentru tine în calitate de creștin.

Nu ai nevoie de ordine speciale de la bază. Toți credincioșii fac parte din echipa de geniști. Privește numai în jur și începe! Sunt bombe peste tot.

Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.
Efeseni 2:10

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor