ÎN ZILELE CELE MAI RELE

Mitch Stetson a devenit fundaș când antrenorul lui a descoperit că Mitch nu avea nevoie de o linie ofensivă. Juca la fel de bine ca un jucător cu trei ani mai mare, era mai mare și mai bun decât oricare alt băiat din clasă și putea să îi țină pe oponenți la distanță cu o singură mână în timp ce arunca pase incredibile cu cealaltă.

Mitch era cel mai popular elev din școală. Băieții imitau felul în care își pieptăna părul în oglinda din baie. Fetele rămâneau cu gura căscată când trecea pe lângă ele, întorcându-se repede când se uita la ele, ca să nu le prindă holbându-se la el.

Apoi i-au ieșit coșuri.

Fața lui s-a umplut de milioane de vulcani roșii. Fetele își întorceau privirea, ca să nu se uite la el. Băieții și-au găsit alți prieteni. Antrenorul l-a înlocuit pe Mitch cu cineva mai mare și mai bun. Și, într-o zi, Mitch a încetat să se mai privească în oglindă. Nu suporta să se vadă.

Citește Romani 5:6-8

Ce poți face pentru a-L determina pe Dumnezeu să Își întoarcă privirea și să nu te mai iubească?

Uneori ai impresia că ai o pată de mărimea unei mingi de golf chiar în mijlocul frunții, ca un al treilea ochi. Este mare. Este urâtă. Este un defect care te face să te simți neiubit.

Poate crezi că nu ești bun. Poate urăști felul în care arăți. Defectul tău poate fi o greșeală pe care ai făcut-o sau o situație familială jenantă. Poate fi un secret întunecat pe care de-abia dacă îl recunoști față de tine.

Poți încerca să îți ascunzi defectele de tine însuți, de prietenii tăi și de familie, dar nu poți ascunde nimic de Dumnezeu. El vede totul. Și încă te iubește.

A dovedit-o. Nu multă lume ar muri pentru un snob religios („neprihănit” în Romani 5:7 înseamnă probabil cineva care face ceea ce trebuie, dar are o inimă de piatră). Câțiva oameni și-ar sacrifica poate viața pentru a salva o persoană bună sau un prieten. Nimeni nu s-ar gândi să moară pentru o persoană păcătoasă, plină de defecte, dar Dumnezeu a făcut-o. El Și-a dovedit dragostea față de noi trimițându-L pe Hristos să moară pentru noi nu atunci când eram perfecți, ci „la vremea cuvenită”, când treceam prin cea mai grea perioadă.

Dumnezeu nu Își întoarce privirea. Niciodată.

Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.
Romani 5:8

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor