DAR A SPUS CĂ MĂ IUBEȘTE!

Wendy se urcă pe canapeaua din sufragerie pentru a se uita pe fereastra din față. Tresărea de fiecare dată când vedea o mașină și își spunea că ninsoarea era cea care făcea ca tatăl ei să întârzie. Dar întârziase deja două ore și în mintea ei își făcu loc un gând întunecat: Nu vine.

În urmă cu câteva zile, Wendy primise o scrisoare din partea tatălui ei biologic, în care acesta își cerea iertare că o abandonase pe ea și pe mama ei în urmă cu zece ani. Promisese că va începe să petreacă timp cu fiica lui. Mama lui Wendy o avertizase să nu își facă prea mari speranțe, dar Wendy își făcuse. Avea să își vadă tatăl din nou!

Acum se holba pe fereastră, clipind pentru a-și alunga lacrimile. Dar a spus că îi pare rău, își zise ea. A spus că mă iubește.

A adormit așteptându-l pe tatăl ei, care nu a venit niciodată.

Citește 1 Corinteni 13:1-3

Care este legătura între dragoste și adevăr?

Este greu să nu crezi un părinte care vrea să se întoarcă și să repare lucrurile. De fiecare dată când cineva îți promite un lucru pe care chiar ți-l dorești, este greu să nu îl crezi.

Dar cuvintele nu sunt de încredere dacă nu sunt susținute de acțiuni iubitoare. Din punctul de vedere al Bibliei, adevărul înseamnă mai mult decât promisiuni goale, simple fapte sau gânduri bune. Adevărul este ceva care se trăiește. Cum spune 1 Ioan 3:18: „Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul.”

Adevărul fără dragoste este ca o înghețată otrăvită: dulce, dar ucigătoare.

Scriptura este primul test al adevărului. Dragostea este al doilea. Oamenii care merită încrederea noastră nu sunt neapărat cei care dețin cele mai multe cunoștințe, ci aceia care combină cunoașterea cu dragostea adevărată. Oamenii care iubesc așa cum iubește Dumnezeu sunt cei care au înțeles adevărul.

Nu poți scăpa de oamenii care au creierele mai mari decât inimile, dar poți evita să te lași înșelat de ei. Ai grijă: Fără dragoste, cuvintele nu valorează nimic.

Chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa […] şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
1 Corinteni 13:2

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor