PIERDUT ÎN AȘTEPTARE

Andrew își verifică lista: șosete și lenjerie intimă curată pentru trei luni. Verificat. Pastă de dinți. Verificat. Lamă și spumă de ras în caz că o să îi crească pe neașteptate păr facial. Verificat, verificat. Sari peste deodorant. Tăiat de pe listă. Avea să fie singur în călătoria lui.

Urma să aibă mult de așteptat. Dar era pregătit.

A pornit într-o duminică dimineața la începutul vacanței de vară. Se gândi că trebuia să urce pe un munte, dar locuia în sudul statului Minnesota. A făcut tot ce a putut. A găsit un loc mai înalt pe un câmp de porumb din apropiere și acolo și-a așezat tabăra. După ce și-a ridicat cortul, a aranjat cu grijă știuleții de porumb încât să scrie „AJUTOR” atunci când erau priviți de sus.

Andrew nu aștepta să fie găsit de un avion de căutare. Îl aștepta pe Dumnezeu – o viziune, un vis, un fulger, un tufiș vorbitor. Nu îi păsa care dintre ele. Voia ca Dumnezeu să îi vorbească, să îi spună secretul vieții.

Nu îți face griji. Nu este atât de greu să Îl găsești pe Dumnezeu.

Citește Psalmii 119:9-16

Unde te duci să auzi vocea lui Dumnezeu?

Poți găsi adevărul în multe locuri. Dumnezeu te lasă să înveți de la părinții care au înțelepciune, de la bunici și de la alți oameni mai în vârstă, care au trăit vieți intense. Îți permite să studiezi istoria, astfel încât să nu repeți greșelile altor oameni și să înveți despre știință și arte, astfel încât să nu rămâi neștiutor în privința lumii în care trăiești. Uneori poți învăța de la mincinoși și nebuni.

Dar adevărul Bibliei este unic. Este „inspirat de Dumnezeu” (2 Timotei 3:16 spune literal „insuflată de Dumnezeu”). Așadar, adevărul ei este perfect. Biblia este unitatea de măsură pentru orice așa-zis adevăr – cuvintele unui prieten, versurile unui cântăreț, o pagină de internet, ideile unui autor, viziunea asupra vieții a unui scenarist. Te corectează atunci când greșești și te încurajează când ai dreptate. Dumnezeu a lăsat Biblia pentru ca tu să o citești și să o pui în practică împreună cu alți credincioși, pentru a-L putea descoperi și a te putea înțelege pe tine și lumea în care trăiești. Așa devii înțelept și te ferești de păcate.

Scriptura este Cuvântul lui Dumnezeu scris, desăvârșit și demn de încredere. Este primul test care te învață de cine să asculți.

Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!
Psalmii 119:11

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor