NU TE IROSI!

Brandon se asigurase că toată lumea știa: Nu voia șosete sau lenjerie intimă anul acesta. Doar bani. Sper că vor pune în felicitări și banii pe care i-au economisit pentru că nu au trebuit să cumpere hârtie de împachetat și panglici. O felicitare din partea părinților. Bani! Una de la mătușa Bertha. Bani! Le-a deschis repede și pe restul. Bani! Bani! Bani!

La sfârșit, Brandon avea mai mulți bani decât adunase vreodată la un loc, puțin mai mult decât cei 128 de dolari și 38 de cenți de care avea nevoie pentru noua consolă de jocuri video.

Bradon plecă spre mall, dar se opri la carnavalul care se desfășura în fața mallului. A observat un joc în care trebuia să arunci mingea de fotbal prin mijlocul unui cauciuc, joc care avea ca premiu știți voi ce: consola de jocuri. După ce a ratat de douăsprezece ori, Brandon s-a dat de câteva ori în „Caruselul Morții”, ca să își demonstreze că era în continuare un bărbat adevărat. În cele din urmă, a intrat în mall numai ca să își dea seama că nu mai avea suficienți bani pentru consola de jocuri.

S-a panicat. Înainte să își dea seama ce se întâmplase, ieșise din mall cu o sacoșă în care avea o bandă pentru antrenarea coapselor și un pachet cu scule pentru pescuit la copcă, semnat de Wayne the Walleye Guy.

Era falit. Și nu prea deștept.

Citește Proverbele 2:6-11

La ce folosește înțelepciunea lui Dumnezeu?

Dacă alergi prin mall cu un teanc de bancnote în buzunar – lipindu-ți nasul de vitrine, încercând jucării, probând haine, fără să ai niciun plan de acțiune –, ai putea la fel de bine să porți o insignă pe care scrie: „Ia-mi banii. Sunt un naiv.” Este mai bine să te gândești, să te rogi, să te decizi și apoi să ataci. Lasă-te distras, și vei ajunge să fii dezamăgit. Ia decizii spontane, și vei regreta mai târziu.

Ai ceva mult mai valoros decât banii de la ziua de naștere ori economiile tale din tunsul ierbii sau lucratul ca dădacă: viața ta. Dumnezeu vrea să îți folosești cu grijă timpul și talentele. Nu te va lăsa să intri în panică. Dacă strigi după înțelegere, îți va da ceea ce ai nevoie: „înțelepciune” (capacitatea de a trăi chibzuit), „cunoștință” (capacitatea mintală de a distinge binele de rău) și „pricepere” (capacitatea de a face alegerea corectă între două acțiuni sau idei).

El te va ajuta să nu te irosești în mallul vieții.

Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere. El dă izbândă celor fără prihană, dă un scut celor ce umblă în nevinovăţie.
Proverbele 2:6,7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor