SĂ ÎNCEPEM CU ÎNCEPUTUL!

– Și-a mai făcut cineva tema?

Liniște.

Mike este de treabă, se gândi Nicole. Profesorul ei de religie nu țipa niciodată la elevi, chiar dacă nimeni în afară de cei doi tocilari din prima bancă nu își făcea vreodată tema.

Nicole își ridică timidă lucrarea.

– Eu am făcut-o.

Se făcu mică în scaunul ei. Nu sunt o tocilară, își spuse. Sau poate că mă transform în una. Sau poate că nu este așa de rău să fii tocilar. Nicole era sigură de un lucru: se simțea mai bine atunci când citea din Biblie și vorbea cu Dumnezeu, așa cum o învățase Mike la ore.

După ore, Anita o interogă.

– Nu-mi vine să cred că ți-ai făcut tema. Ce e în neregulă cu tine? Nu ai lucruri mai bune de făcut?

– Nu știu. Am făcut ultimele câteva teme. De ce să nu le și predau?

Apoi Nicole se gândi că poate nu ea era cea cu probleme.

– Nu te gândești niciodată la Dumnezeu? o întrebă pe Anita.

Citește Luca 10:38-42

Ce anume spune Isus că îți trebuie mai mult decât orice altceva?

Ai văzut simptomele maturității terminale: reflexe slabe. Haine largi. Să nu mai vorbim despre pietrificare – grei de cap ca o piatră. Sau putrefacția – atitudine dezgustătoare.

Partea de mijloc a perioadei de maturitate, observi, este plictisitoare. Nimeni nu o vrea.

Dar Maria – împreună cu alți câțiva bărbați și femei din Biblie – ne arată cum să te maturizezi fără să îmbătrânești. Stăpânirea de sine a Mariei nu te va face plictisitor înainte de vreme.

Este greu să vorbești cu un prieten în timp ce alergi. Nu poți avea o conversație în timp ce urci un deal cu bicicleta. Dacă vrei să ajungi să cunoști pe cineva, nu ai de ales decât să încetinești – să stați de vorbă în fața unei pizze sau întinși lângă un lac sclipitor ori vorbind la telefon întinși în pat.

Isus vrea să fii ca Maria, să încetinești și să petreci timp cu El. Citind Cuvântul Lui – Biblia –, să te așezi jos, la picioarele Lui, și să Îl asculți. Rugându-te, spunându-I ceea ce crezi și ceea ce simți, ce îți place la El, cerându-I ajutorul – poți vorbi cu El.

Este un fel de a sta liniștit care nu te face plictisitor.

Ea avea o soră numită Maria, care s-a aşezat jos, la picioarele Domnului, şi asculta cuvintele Lui.
Luca 10:39

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor