BURGERI MOROCĂNOȘI

– Emily, ce este asta?

Șeful lui Emily ținea desfăcut un cheeseburger. O linie de ketchup forma un zâmbet de un roșu aprins cu două picături de muștar în loc de ochi.

– Este o față zâmbitoare.

– Vezi semnul acela? Restaurantul se numește „Burgerii morocănoși”. Nu facem fețe zâmbitoare.

– Încercam numai să fiu creativă, explică Emily. Nu se plictisesc clienții de mâncarea care arată la fel de fiecare dată?

– Nu. Pui burgerul, ceapa, brânză deasupra, castraveți murați, ketchup, muștar. În ordinea asta. Ketchup aici și muștar acolo. Este așa de greu?

– Am înțeles.

Emily își aranjă pălăria și pregăti burgerii atât de corect – până când fu lovită iarăși de plictiseală. În loc de fețe zâmbitoare, făcu fețe triste.

– Emily! strigă șeful ei câteva minute mai târziu. Ce e asta?

Domnul Morocănos nu este amuzat.

Citește Romani 13:1,2

De ce ai vrea să faci ce îți spun oamenii care ar trebui să te conducă?

Dacă lucrezi pentru un ticălos, ai putea scăpa burgerii pe podea. Sau dacă un profesor se poartă rău, ai putea să chiulești de la școală, ai putea încălca fiecare regulă sau te-ai putea strădui să îl faci să se simtă inconfortabil.

Dar gândește-te de două ori înainte să faci ceva de genul. Șefii sunt cei care angajează și concediază. Profesorii dau note. Polițiștii au cătușe, gaze lacrimogene și celule de închisoare. Astfel de acțiuni te pot face să devii antipatic șefului, profesorului sau pot fi chiar ilegale.

Evitarea pedepsei la care autoritățile îi supun pe răufăcători este însă numai unul dintre motivele pentru care Biblia spune să ne supunem lor – să ascultăm de ele. Celălalt motiv este că autoritatea este ideea lui Dumnezeu. El a creat o lume în care șefii au șefi, profesorii au directori, polițiștii au comandanți – și toți sunt răspunzători în fața Lui. Fără lideri care să ne țină în frâu, ne-am călca în picioare.

Uneori, șefii și alte autorități sunt obsedați de liniile de ketchup. Dar singurul lucru mai rău decât a trăi într-o lume în care toți par să îți spună ce să faci este să trăiești într-o lume în care nimeni nu îți spune ce să faci.

De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu, şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda.
Romani 13:2

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor