NICK FACE CUNOȘTINȚĂ CU DAWN

– Se pare că suntem parteneri. Numele meu este Dawn.

Evident. Știu cine ești. Știai că toți băieții din clasă te plac?

– Bună, sunt Nick.

Dawn nu avea cea mai bună reputație. Toată lumea spunea că bea mult. Toți știau că iubitul ei vindea droguri, pe care le ținea în dulapul de la școală. Dar este frumoasă. Toate lucrurile alea nu pot fi adevărate.

Într-o zi, pe când lucrau împreună, Nick a vrut să îi atragă atenția lui Dawn. I-a pus mâna pe braț. Degetul lui a început practic să sfârâie. Brațul ei era cel mai catifelat lucru pe care îl simțise vreodată! Și odată ea l-a prins de braț.

– Aș fi căzut dacă nu erai aici, i-a spus. Mulțumesc. Ești foarte drăguț.

Grozav – exceptând faptul că Nick ar fi fost un om mort dacă prietenul lui Dawn l-ar fi văzut stăruind cu privirea asupra ei.

Nick însă a decis că voia o iubită exact ca Dawn.

Citește Proverbele 6:23-29

Care este principalul motiv pentru care suntem atrași să facem răul?

Cele mai grele ispite cu care ne confruntăm au aproape întotdeauna un chip.

Dar nu ești ispitit de un traficant de droguri plin de purici, care conduce o rablă. Oamenii care te ispitesc au chipuri frumoase. Au fețe atrăgătoare. Râd la glumele tale. Cred că ești deștept. Înțeleg cum gândești și cum te simți. Petrec timp cu tine.

Pentru a rămâne prieten cu ei, ești ispitit să faci tot ce îți cer – nesocotind poruncile lui Dumnezeu, luându-te de tocilarul clasei, mergând la petreceri, ieșind la întâlniri cu necreștini, chiulind de la școală sau fiind obraznic față de părinții tăi. Ți se pare că faci ceea ce trebuie când te gândești la fețele acelea frumoase și atrăgătoare.

Dar frumusețea nu constă în a avea hainele sau mașina perfecte. Iar atracția nu constă în a te simți bine când faci ceva greșit. În felul lor ciudat, proxeneților le pasă de prostituate și oamenilor le pasă de câinii lor. Asta nu înseamnă că vrei să fii o prostituată sau un câine.

Cui îi pasă cu adevărat de tine? Oamenilor care te conduc la înțelepciune, care veghează asupra ta și îți amintesc să rămâi pe calea lui Dumnezeu.

Ele te vor însoţi în mersul tău, te vor păzi în pat şi îţi vor vorbi la deşteptare. Căci sfatul este o candelă, învăţătura este o lumină.
Proverbele 6:22,23

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor