AM TRECUT PRIN ASTA

– Am încheiat conversația, a anunțat tatăl lui Paul.

Paul și-a încrucișat brațele, privind drept în față. Când tatăl lui a oprit mașina la un semafor, Paul și-a desfăcut centura de siguranță și a ieșit din mașină.

– Ce faci? a întrebat tatăl lui. Unde crezi că te duci?

– Nu mai suport. O să mă duc pe jos acasă – dacă mă hotărăsc să vin acasă.

Semaforul se făcu verde. Mașinile din spate începură să claxoneze. Tatăl lui Paul porni luminile de avarie. Mașini cu șoferi furioși trecură în viteză pe lângă el.

– Nu mă înțelegi! strigă Paul îndepărtându-se. Nu știi cu ce mă confrunt.

Citește Eclesiastul 1:9,10

Este lumea în care trăiești diferită de cea cu care s-au confruntat părinții tăi când erau de vârsta ta?

Te trece un fior atunci când mama ta se oferă să te ajute să îți aduni hainele pentru școală. Tatăl tău moare de îndată ce încearcă să joace un joc video. Amândurora le este frică de calculatoare. Sora ta le setează ceasurile digitale și încă îi mai înveți cum să folosească sistemul video de acasă.

Așa că, atunci când părinții tăi îți spun cum să te îmbraci, ce să asculți, cu cine să ieși și când să te întorci acasă, nu ai deloc încredere că știu despre ce vorbesc.

Părinții tăi nu merg la aceeași școală cu tine. Poate că nici nu s-au născut pe această planetă, dar poți fi sigur că, dacă au trăit pe pământ la fel de mult ca tine, înțeleg lumea cel puțin un pic mai bine.

Chiar dacă părinții tăi s-ar fi născut cu adevărat în Epoca de Piatră, tot ar fi înțeles ispitele și încercările. Când erau tineri, au dat de belele din alte cauze – pentru că nu au curățat peștera, pentru că au condus prea repede dinozaurul familiei, pentru că și-au tuns părul prea scurt sau nu și-au pus un cercel în nas.

Șansa de a te răzvrăti împotriva lui Dumnezeu a existat dintotdeauna. Fiecare are de ales între bine și rău. Nu este nimic nou sub soare.

Nu este nimic nou sub soare. Dacă este vreun lucru despre care s-ar putea spune: „Iată ceva nou!”, de mult lucrul acela era şi în veacurile dinaintea noastră.
Eclesiastul 1:9,10

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor