AI GRIJĂ LA CAP!

Ai patru ani și zaci pe o masă în sala de operații. Te uiți printr-un cearșaf steril la luminile strălucitoare de deasupra ta. Doctorul îți coase scalpul printr-o gaură din cearșaf. Te întreabă cum ai reușit să îți spargi capul. De fapt, nu ai fost tu cel care a făcut-o. Fratele tău în vârstă de șase ani a făcut-o pentru tine. Te-a izbit cu capul de colțul unui șemineu.

– Ce fel de copil ar face așa ceva? strigă doctorul.

Și tu te întrebi același lucru. Nu ești psiholog, dar te gândești că poate are ceva de-a face cu ce i-ai făcut și tu lui în urmă cu o lună. La ferma bunicilor tăi, ai deschis o ușă veche de garaj și l-ai lovit pe fratele tău în gură, spărgându-i opt dinți din față. Poate că încă mai era supărat din cauza asta. Ar fi trebuit să îmi cer scuze. Nu. A fost un accident. I-a spus cineva să își pună gura acolo? În plus, erau dinți de lapte. Oricum aveau să cadă.

Poate că era supărat din cauza asta.

Citește Efeseni 4:26,27

Care este cea mai bună cale de a păstra pacea în familie?

Nu există nicio familie în care spiritele să nu se încingă din când în când. Trăiți împreună, vă împărțiți treburile casei, vă certați pe televizor și pe telefon, vă încălcați spațiul personal și vă „împrumutați” unul altuia lucrurile. Traiul în familie naște întotdeauna sentimente puternice. Este normal.

Adevărata problemă apare atunci când cearta se încinge prea tare.

Efeseni ne spune cum să liniștim acele flăcări. „Să n-apună soarele peste mânia voastră” nu înseamnă „răzbună-te înainte să cadă seara” sau „ceartă-te înainte de apus”. Înseamnă următoarele: Vorbește. Ascultă. Iartă. Uită. Înainte să te duci la culcare. Cât problemele sunt încă mici. Înainte ca flăcările să izbucnească din nou.

Nu aștepta ca să rezolvi problemele cu familia ta. Și nu uita că, peste câteva versete, Pavel ne spune cum poți găsi puterea să treci peste faptul că ai fost rănit: Îi poți ierta pe alții pentru că Dumnezeu ne-a iertat pe noi.

Dacă te tai la mână, nu aștepți zile întregi înainte să îți cureți rana și să o coși la loc. Dacă ignori tăietura, te vei alege cu o infecție urâtă. Dacă stai un an așa, îți vei pierde brațul. Dacă aștepți câțiva ani, îți vei pierde viața.

Să n-apună soarele peste mânia voastră şi să nu daţi prilej diavolului.
Efeseni 4:26,27

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor