MARELE ȘANȚ

– Mamă! a strigat Erin. Ai spus că pot să îmi aleg singură hainele!

– Nu o să te las să îmi golești portofelul, a încercat mama lui Erin să glumească.

Dar lui Erin nu i s-a părut amuzant că mama ei se dusese cu ea la mall și intra cu ea în fiecare magazin. Mama nu putea să intre doar ca să plătească. Trebuia să o ajute să aleagă totul – până la ultima pereche de șosete. Ba mai rău, mama ei nici nu visa să îi lase acasă pe tatăl, fratele și sora lui Erin. Mersul lui Erin la cumpărături se transformase într-o seară cu familia la mall.

O vreme, familia lui Erin nu a observat că ea mergea din ce în ce mai repede, întotdeauna cu cel puțin douăzeci de pași în fața lor. Asta până când fratele ei a dat-o de gol:

– De ce nu merge cu noi? s-a plâns el.

Viermele. Avea să i-o plătească ea mai târziu.

– Care e problema? a strigat tatăl ei. Nu vrei să fii văzută cu noi?

Citește Proverbele 6:20-22

De ce ne-a dat Dumnezeu familii?

La început sunt tatăl și mama. Aduc un bebeluș acasă de la spital sau poate de la un cămin de copii. Totul este frumos – dragoste, căsătorie, pătuț de copii. Dar familiile înseamnă mai mult decât atât. Nu este niciun loc mai bun pentru a învăța un om nou și minunat cum să crească.

Probabil că undeva adânc înăuntrul tău îți iubești familia. În unele zile chiar îți place de ei. A crește înseamnă însă a fi în mijlocul procesului de a te despărți de ei.

Acolo începe problema. Face parte din planul lui Dumnezeu ca tu să ai o familie care să te călăuzească. Dar Dumnezeu are în plan și ca tu să crești, să înveți să îți faci propriile alegeri, să trăiești de unul singur – dar, mai presus de toate, să te bazezi pe El și să Îl urmezi din proprie inițiativă. Familia ta a fost acolo să aibă grijă de tine. Acum înveți să ai grijă de tine de unul singur.

Ești prins undeva la mijloc – încă mai ești dependent de familia ta, dar familia ta nu se află mereu lângă tine. Deja trebuie să ai singur grijă de tine atunci când ești cu prietenii, lângă străini, la școală sau pe afară. Nu mai ești un bebeluș.

Dar familia ta nu este întotdeauna convinsă de lucrul acesta. Și dacă nu vrei să te trateze ca și cum ai fi încă într-un cărucior, trebuie să găsești o modalitate prin care să vă înțelegeți acasă – și asta trebuie să o faci de unul singur.

Fiule, păzeşte sfaturile tatălui tău şi nu lepăda învăţătura mamei tale.
Proverbele 6:20

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor