EXAMENUL FINAL

Profesoara de engleză a aplaudat, zâmbind larg.

– Dragilor, toți aveți o sete fa-bu-loa-să pentru învățătură.

A spus lucrul acesta cu atâta entuziasm încât aproape că ați crezut-o.

– Pentru că sunteți îndeajuns de maturi încât să vă analizați propriile lucrări, s-a oprit și a spus partea următoare rar, nu veți primi note semestrul acesta. Nu este mi-nu-nat?

A dat din cap afirmativ, ca și cum tu și colegii tăi idioți nu ați fi putut răspunde la acea întrebare fără ajutor.

– Și, ca să arătăm cât de mare încredere avem în voi, nu vă vom da note la purtare și nici nu vom ține ședința cu părinții.

Acestea fiind spuse, jumătate din clasă a luat-o la fugă. Tu ai decis să rămâi, dar, odată cu trecerea săptămânilor, ai început să te plictisești. Nu îți dădeai seama dacă învățai ceva sau nu. În plus, nu era corect – copiii care nu veneau niciodată la oră nu primeau absențe. Când aveați de făcut un proiect pe grupe, nimeni altcineva nu făcea nimic. Ce-i drept, nici tu. Dar, hei, măcar te gândeai să faci ceva.

Citește Matei 25:31-41

Cum ai acționa dacă nu ar exista viața veșnică?

Fii sincer. Nu te-ai strădui prea tare să înveți pentru o materie la care nu se pun note. Când binele nu este răsplătit și răul nu este pedepsit, ajungi destul de repede la concluzia că ceea ce faci nu are nicio importanță. Așa că faci ce vrei, nu ceea ce ar trebui. Și faci ceea ce te face să te simți bine, nu ceea ce este bine.

Dumnezeu făgăduiește că prietenia ta cu El nu va fi o pierdere de timp. Într-o zi – Biblia nu spune exact când – Hristos va reveni și toți cei de pe pământ vor da un examen final, care are o singură întrebare: Ai fost prieten cu Dumnezeu? Cei care devin prietenii lui Dumnezeu prin moartea lui Hristos vor sta înaintea lui Dumnezeu fără pată, iertați întru totul (Coloseni 1:22) și vor trăi veșnic împreună cu Dumnezeu. Cei care nu trec testul vor fi judecați, găsiți vinovați și vor primi pedeapsa veșnică (Matei 25:46).

Dumnezeu spune că acest examen final este simplu de notat, pentru că prietenii Lui sunt ușor de identificat. Pentru că se încred în Isus, iubesc la fel cum iubește Dumnezeu, îngrijindu-se de flămânzi, străini, nevoiași, bolnavi și întemnițați. Sunt surprinși că vor primi o răsplată, pentru că știu că iubirea, iertarea și puterea lui Dumnezeu sunt cele care i-au schimbat. Dumnezeu i-a făcut ceea ce sunt.

Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi Împărăţia, care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.
Matei 25:34

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor