NU ȚINE PENTRU TINE

Te plimbi cu un grup de prieteni când o observi. Să fie oare o…? Este o bucată mică de hârtie verde cu alb pe margini, care flutură în bătaia vântului. Probabil că e o bucată dintr-o revistă sau ceva asemănător. Mai faci câțiva pași spre ea. Ar putea fi…

Te apropii îndeajuns și ești sigur. Ai câștigat lozul cel mare! Banii aceia au fost puși acolo pentru tine. Ce faci acum? Nu le strigi prietenilor: Hei, uitați! O bancnotă de douăzeci de dolari. Haideți să o împărțim! Le distragi, în schimb, atenția cu tact. Scoți cu viclenie câteva monede din buzunar și le arunci în spatele tău. Prietenii tăi aud acel clinchet inconfundabil și se întorc să se uite după monedele căzute. Tu aduni banii, îi ridici și îi pui în buzunar. Ce-ai găsit al tău să fie.

Citește Faptele 1:1-8

De ce să nu Îl ții pe Dumnezeu doar pentru tine?

Înainte ca Isus să Se ridice la ceruri, nu a promis doar că ne va scrie în fiecare zi și că Se va asigura că prietenii Lui vor avea noua Lui adresă. A spus că avea să rămână alături de credincioși prin Duhul Său cel Sfânt, care avea să trăiască în noi. Duhul Sfânt ne mângâie și ne învață (Ioan 14:16), ne face capabili să ascultăm de Dumnezeu (Romani 8:11) și, după cum scrie în Faptele 1:8, ne dă puterea de a le spune altora despre El.

De ce să le spunem altora? Pentru că Dumnezeu nu adoptă pe nimeni în familia Lui ca să rămână singur la părinți.

Dumnezeu vrea o familie uriașă, cu oameni din întreaga lume (Apocalipsa 5:9). El ne-a dat o sarcină simplă pentru a ajuta la mărirea familiei. Să le arătăm celor din afară – necredincioșilor – aceeași iubire și prietenie pe care Dumnezeu ne-o arată ca membri ai familiei Sale. Le explicăm că Hristos a murit pentru a repara relația lor cu Dumnezeu și le spunem cum pot fi adoptați în familie.

Dacă ești îngrijorat că oamenii pot râde de credința ta, ești ispitit să arunci monede pentru a-i distrage de la ceea ce ai cu adevărat – pentru a nu le vorbi despre Dumnezeu, ascunzând faptul că mergi la biserică și acționând la fel ca toți ceilalți din jurul tău. A-L întâlni însă pe Dumnezeu ca Salvator și Domn este ca și descoperirea unei comori eterne și inepuizabile. Ai găsit un munte Everest făcut din aur. Nu fi prea zgârcit să împarți cu prietenii tăi.

Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.
Faptele 1:8

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video