PARTE DIN FAMILIE

– Ce părere ai, Audrey?

Familia Sutton și asistentul social al lui Audrey s-au întors și i-au zâmbit. Zâmbetul i-a luminat fața lui Audrey. O să fie minunat!

Până anul trecut, Audrey se simțise ca la un joc urât de baschet. Fusese aruncată de la un asistent maternal la altul, ca o minge care le scapă jucătorilor printre degete și iese din terenul de joc, trecând de la o echipă la cealaltă în câteva secunde. Situația s-a îmbunătățit când s-a dus să locuiască cu familia Sutton, singura familie iubitoare pe care o avusese vreodată.

Acum era pe cale să dea coșul de trei puncte, care să îi aducă victoria. Familia Sutton era pe cale să o adopte.

Citește Ioan 1:10-13

Acel „El” din pasaj este Isus. Pe cine adoptă Dumnezeu în familia Sa?

Majoritatea copiilor cresc alături de părinții care le-au dat naștere, la care se adaugă, poate, părinți vitregi. Copiii adoptați sunt de obicei adoptați atunci când sunt bebeluși. Oricare ar fi cazul, este ușor să crezi că părinții vor fi mereu acolo – mai puțin atunci când divorțează, mor sau ai impresia că sunt răi și ți-ai dori să îi înlocuiești cu alții.

Copiii care sunt adoptați atunci când sunt mai mari au o perspectivă unică asupra vieții de familie. Au de ales dacă vor să fie adoptați sau nu, dacă vor sau nu să facă parte dintr-o familie, dacă vor un anumit cuplu de părinți sau nu. De fapt, ei trebuie să le spună noilor părinți: „Am nevoie de voi. Vă accept dragostea. Vreau să fac parte din familia voastră.” Trebuie să spună „da” consolidării relației lor.

Dumnezeu făgăduiește să îi adopte pe toți cei care Îi spun „da”. Moartea și învierea lui Hristos sunt oferta lui Dumnezeu de a te adopta. Și acea ofertă este gratuită, vine fără niciun angajament. Păcatele noastre au făcut din noi vrăjmași ai lui Dumnezeu, dar moartea lui Hristos a făcut ca noi să putem deveni prieteni cu El (Coloseni 1:21-23).

Fie că nu am făcut vreodată parte din familia lui Dumnezeu sau că L-am luat de bun pe Tatăl nostru ceresc, trebuie să Îi spunem lui Dumnezeu: „Am nevoie de Tine, pentru că am greșit! Cred că Hristos a murit pentru păcatele mele. Îți accept dragostea plină de iertare. Vreau să fiu copilul Tău!” Așa devii creștin. Așa devii parte din poporul Lui.

Toți cei din familia lui Dumnezeu sunt adoptați. Doar așa poți face parte din ea.

Dar tuturor celor ce L-au primit [pe Isus], adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.
Ioan 1:12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor