LUMEA CU SUSUL ÎN JOS

Ia-ți albumul școlar sau o revistă și întoarce-o cu susul în jos! Acum uită-te în ochii acelor persoane care stau cu capul în jos.

După o vreme, frunțile se transformă în bărbii, și bărbiile se transformă în capete ascuțite. Fetele au bărbii mai mari decât ale băieților.

Zâmbetele arată ca niște încruntări ciudate și le poți vedea părul din nas.

Mai observi altceva? După o vreme, aceste fețe grotești, cu susul în jos, încep să pară normale.

Citește Matei 5:1-12

Cum pot să fie adevărate cuvintele lui Isus când par atât de ilogice?

Lumea este ca albumul nostru pe care îl ținem cu susul în jos. Lucrurile care ar trebui să ni se pară ciudate încep să ni se pară acceptabile. Acțiunile pe care ar trebui să le recunoaștem ca fiind rele încep să pară bune: Bătăușii care îi sperie pe copiii mai mici să le dea bani au parte de mese de prânz gratuite, cei care copiază iau note mari, iar fetele destrăbălate au parte de băieți drăguți. Nu prietenii lui Dumnezeu, ci cei care se răzvrătesc par să fie fericiți.

Învățăturile lui Isus căutau să întoarcă lucrurile înapoi la starea lor inițială, să arate cum vede Dumnezeu lumea. Oamenii care arată milă (nu bătăușii) vor fi fericiți, pentru că Dumnezeu le arată bunătate. Cei care vor să facă binele (nu cei care caută să facă răul) ar trebui să fie fericiți, pentru că Dumnezeu Se va îngriji de ei. Cei neprihăniți (nu cei destrăbălați sau răi) Îl vor cunoaște pe Dumnezeu. Chiar dacă această lume este atât de rău răsturnată – cu oameni care te insultă, te rănesc și spun minciuni despre tine pe la spatele tău –, Dumnezeu știe mai bine. Mai devreme sau mai târziu, va întoarce lumea în direcția corectă.

Din fericire, când vine vorba de albumul tău școlar, știi că trebuie să îl ții astfel încât oamenii să fie cu capetele în sus și picioarele în jos. Mâncarea ar trebui să curgă de pe bărbie în jos, și nu în nas sau în ochi.

Învățăturile lui Isus – întreaga Biblie, de fapt – ne arată cum ar trebui să fie viața gândită de Dumnezeu (2 Timotei 3:16). Ele definesc normalul. Nu există nicio confuzie – susul este în sus și josul este în jos.

Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi! Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!
Matei 5:6,8

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor