ISUS, ÎN TĂRÂMUL VISELOR

Părinții lui Scott îi spuseseră că trebuia să meargă la biserică în acea dimineață. Mă întreb dacă bunicul și bunica știu că nu am mai fost la biserică de când au venit ei în vizită vara trecută. Când au sosit la biserică, Scott s-a uitat în jur. La fel ca data trecută. Nimeni de vârsta mea. Pe la jumătatea serviciului divin, muzica a început să îl adoarmă. Apoi predica amenința să îl arunce direct în tărâmul viselor. Știu că părinții mei au intenții bune, dar biserica nu este pentru mine.

Este greu să îți dai seama cum ar trebui să arate un creștin de vârsta ta – sau dacă este măcar posibil să rostești cuvintele „adolescent” și „creștin” în aceeași propoziție. Mulți copii, la fel ca Scott, cred că a merge la biserică înseamnă a-ți cumpăra bilet spre tărâmul viselor. Adormi numărând cărămizile. Toate cele 4 672. Una câte una. Câte una. Câte una. Oare să fie ăsta cel mai bun lucru la care să te aștepți?

Sau biserica poate însemna chiar opusul – jocuri gălăgioase, ieșiri exagerate, alergat de la o atracție la alta în parcurile de distracție. Liderii au renunțat la studiile biblice pentru că nimeni nu ascultă. Scopul lor este să îi distreze pe copii și să îi împiedice să vorbească urât despre biserică. Oare asta să fie tot?

Citește Luca 2:46,47

Cum era Isus la vârsta ta?

Isus era Fiul lui Dumnezeu, dar nu era un adolescent anormal sau ciudat. S-a confruntat cu aceleași provocări ca și tine, inclusiv ispita de a crede că biserica este numai pentru părinți și ciudați (Evrei 4:14-16). Dar El nu S-a pierdut în tărâmul viselor și nici în nebunia grupului de tineret. A ales să crească.

Adulții cu care vorbea Isus nu își petreceau orele de curs implorându-L să îi asculte. În schimb, El îi uimea punându-le întrebări grele și discutând răspunsuri reale. Învățatul în Templu era o prioritate atât de mare pentru El, încât nici măcar nu a observat când părinții Lui au plecat acasă. Rezultatul? Isus S-a maturizat într-un mod care i-a impresionat atât pe oameni, cât și pe Dumnezeu.

Probabil că știi deja că a fi tânăr și creștin înseamnă mai mult decât petreceri ale grupului de tineret sau predici care te adorm. Chiar dacă nimeni altcineva de vârsta ta nu îți demonstrează ce poți fi, Isus îți arată de ce ești capabil. El este gata să te ajute (Ioan 15:5). Nu trebuie să te mulțumești cu mai puțin de atât.

Toţi care-L auzeau rămâneau uimiţi de priceperea şi răspunsurile Lui.
Luca 2:47

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor