CAMPION NECUNOSCUT?

Nu îmi vine să cred că Mike le dă atenție, pufni Jake. Strică totul. Jake îl fixă cu privirea pe pastorul care vorbea cu noii membri ai grupului de tineret. Nu păreau prea interesați. Unii miroseau a fum de țigară. Arătau de parcă tocmai se târâseră din spatele unui set de tobe de la un concert de heavy-metal.

Puțin mai târziu, Mike a vorbit cu Jake – parcă îi putea citi gândurile.

– Să știi că nu au cum să își rezolve toate problemele deodată. Dumnezeu lucrează în ei. Jake, gândește-te. Erai rău de gură. Ai învățat să te controlezi imediat – chiar și după ce te-ai hotărât să Îl urmezi pe Dumnezeu?

Jake și-a adus aminte că i-a luat o vreme să scape de câteva dintre obiceiurile lui rele.

– Jake, cei mai mulți dintre copiii ăștia au fost chinuiți tare rău. Gândește-te la căi prin care să îi ajuți, și nu să îi descurajezi.

Citește Galateni 6:4,5

Ce faci când ești mai bun decât oricine altcineva la ceva anume?

S-ar putea să îți fie rușine să le arăți părinților tăi carnetul de note. Poate că nu participi la jocurile de volei sau la competițiile de patinaj artistic. Poate că te simți jenat când oamenii se uită la hainele tale deloc la modă. Dar mai devreme sau mai târziu, vei descoperi un lucru la care ești foarte bun și la care aproape nimeni altcineva nu se pricepe.

Să ne gândim, de exemplu, la credința ta. Dacă ești atent la Școala de Sabat, s-ar putea să crezi că ești un sfânt. Adevărul este că ești. Dar nu datorită a ceva ce ai făcut tu. Pentru că Hristos a murit pentru tine, ești într-adevăr un sfânt (Coloseni 1:12). Pentru că El trăiește în tine, ai darurile de care ai nevoie pentru a schimba lumea (1 Petru 4:10). Și adevărul este că, separați de Dumnezeu, toți suntem slabi din punct de vedere spiritual. Și trebuie să ne folosim puterea spirituală pentru a-i scoate pe oameni din păcat.

Orice lucru bun pe care îl avem vine de la Dumnezeu (1 Corinteni 4:7). Poți găsi întotdeauna pe cineva mai rău decât tine, care să te facă să te simți mai bine. Poți găsi și pe cineva mai bun, și atunci să te simți mai rău. Ceea ce contează cu adevărat este ce se întâmplă în viața ta. Faci tot ceea ce îți stă în putință? Dacă te descurci, cu ajutorul cui o faci? Și cum îți folosești darurile pentru a-i ajuta pe alții?

Când observi că îți merge mai bine decât altora, mulțumește-I lui Dumnezeu pentru că te-a ajutat. Și caută să îți dai seama pe cine să ajuți la rândul tău.

Fiecare să-şi cerceteze fapta lui, şi atunci va avea cu ce să se laude numai în ce-l priveşte pe el, şi nu cu privire la alţii.
Galateni 6:4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor