ÎNDRĂZNEALĂ TOTALĂ

Trebuia să fie o petrecere în pijamale liniștită, cu ocazia zilei de naștere a Laurei, la care să participe numai fetele. Însă lucrurile începeau să fie neplăcute, duse la extrem și mai rău de atât. Therese și Jill nu crezuseră că o să doarmă prea mult, dar asta le întrecea chiar și cele mai îndepărtate așteptări.

Therese și Jill tocmai începeau să își dea seama că băutura roz și spumoasă era cauza spiritelor aprinse când niște băieți de la școală au intrat în casă. Cele două fete s-au uitat una la cealaltă. Fără să își spună nimic, și-au dat seama că era timpul să plece – la trei dimineața – și au găsit un telefon într-un dormitor din spate. Tatăl lui Jill a mormăit ca un urs trezit din hibernare, dar, de îndată ce Jill a șoptit cuvintele „alcool” și „băieți”, a spus că avea să vină imediat.

Fetele au primit niște priviri înțepătoare în timp ce își adunau sacii de dormit și se îndreptau spre ușă. Au stat afară, în frig, iar cele mai bune prietene ale lor erau înăuntru, râzând de ele – probabil, fostele lor cele mai bune prietene.

Citește 2 Timotei 1:7

Știi că ar trebui să reziști presiunii de grup. Dar cum?

Nu este nimic mai înfricoșător decât să înfrunți o cameră plină de oameni care cred că ești un tocilar. Vrei să fii prieten cu ei, dar este ceva ce îi face să te urască. Poate că nu le place un lucru pe care îl faci. Poate că nu le place de tine.

Ai putea să vorbești ca ei, să te comporți ca ei, să chinui alți oameni ca ei, să fumezi sau să bei ca ei – toate acestea numai ca să nu mai arăți ca un prost și să nu te mai simți singur.

Sau poți să rămâi lângă Prietenul care nu te lasă niciodată și să Îl lași pe El să îți dea putere.

Dumnezeu făgăduiește că aceeași putere care L-a înviat pe Hristos din morți există și în interiorul tău dacă tu ești al Lui (Romani 8:11). Duhul Său cel Sfânt te modelează, astfel încât să vrei și să poți face binele. Acesta este duhul „de putere” și „de chibzuință”. Tot El făgăduiește că vei putea să le răspunzi altora cu un duh „de dragoste”. Toate acestea au făcut din primii urmași ai lui Hristos niște oameni fără teamă chiar și atunci când alții îi urau (Faptele 6:8–8:2).

Nu ești timid dacă Îl urmezi pe Dumnezeu. Devii îndrăzneț.

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.
2 Timotei 1:7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor