FRUNZE DE ȚELINĂ

Richard își flutură pixul în aer pentru a-și susține ideea.

– O să fiu noul președinte al consiliului elevilor. Toată lumea știe că sunt preferatul domnului Howard.

Începând cu papionul și până la părul ciudat, Richard părea clona directorului Howard, doar că mai mic cu un sfert decât el.

– Voi face o grămadă de promisiuni ridicole.

Richard era sigur de victorie, având voturile elevilor care chiar credeau că putea să scurteze orele de curs.

– Și de Lisa se va alege praful.

– Nu fi așa de sigur, îi răspunse Lisa. Nu ar trebui să îți discuți strategiile pe holuri. Și nu renunța la a te aranja ca domnul Howard. Oricum tot eu o să câștig.

– Ei bine, afișele tale, râse Richard, te fac să arăți ca Marcia Brady.

– O să pierzi, Richard! spuse Lisa furioasă.

– Pregătește-te să fii călcată în picioare, Marcia!

Citește 1 Corinteni 9:24-27

Care este cel mai important premiu în această viață?

Pavel și destinatarii scrisorii lui din Corint știau că atleții care se pregăteau pentru Jocurile Istmice – un tip important de competiție olimpică care se desfășura în Corint – treceau printr-o perioadă cruntă de pregătire. Atleții făceau toate acestea pentru a câștiga o cunună de lauri sau – credeți sau nu – de frunze de țelină. Pavel spune: „Eu sunt unul dintre acei oameni. Sunt un sportiv înfocat.” Dar Pavel alesese o altă luptă. El concura pentru un alt premiu. Ceea ce căuta Pavel era să Îi fie consacrat lui Dumnezeu mai presus decât orice altceva. Luptase din greu să trăiască în viața lui de zi cu zi tot ce le spunea altora despre Hristos.

Pavel nu concura împotriva altor oameni. El se lupta cu sine însuși. Era ca acei luptători din vechime care se băteau cu pumnii înfășurați în curele de piele – numai că el se lupta până la sânge cu păcatul și egoismul lui.

Atleții din vechime câștigau premii care se ofileau puțin mai repede decât trec mandatele președinților, se urâțesc câștigătoarele concursurilor de frumusețe sau își pierd mințile cei bogați și faimoși. Întotdeauna va apărea cineva mai frumos, mai bogat sau mai faimos.

A fi cea mai bună variantă a ta pentru Dumnezeu este singura competiție unde câștigul durează pentru toată viața. A rămâne lângă Dumnezeu valorează mai mult decât câteva frunze de salată atârnate pe cap.

Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji.
1 Corinteni 9:25

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor