CURĂȚĂ!

– Aoleu! se plânge Cody. Iar mi-au intrat bucăți de var în ochi!

– Unde îți sunt ochelarii? îl întrebă Micah.

– Se aburesc și nu pot să văd, i-a răspuns Cody. În plus, am chestia asta peste tot: pe brațe, pe față și oriunde altundeva. Uită-te la părul meu! Treaba asta este o prostie. De ce ne chinuim să reparăm această casă dărăpănată?

Abby își dă ochii peste cap.

– Ei bine, domnule reparator, suntem aici să ajutăm.

– Da, Cody, adaugă Micah. Ne-au spus că va arăta așa.

– Orice o să reparăm, răspunde Cody, va cădea iarăși. Oamenii aceștia pot să curețe și singuri. De ce să îi ajutăm?

Abby veni cu un răspuns.

– Pentru că le-ar fi prea greu să o facă de unii singuri.

Cody se trântește pe jos.

– Renunț. Sunt în grupă cu niște tocilari care lucrează în zadar pentru niște oameni prea leneși să își facă treaba. Îmi irosesc talentul.

Citește Matei 27:27-31

Isus era Dumnezeu sută la sută. Dar nu S-a comportat de parcă ar fi avut o poziție prea înaltă pentru a-i ajuta pe alții. S-a născut ca un copilaș, a fost ucenicul unui tâmplar, a crescut și a făcut bine peste tot pe unde mergea – vindeca, hrănea mulțimile, făcea minuni, împărtășea bucuriile și durerile oamenilor. În cele din urmă, Isus a făcut mult mai mult decât să Își strice freza. A fost bătut până la sânge și ucis pentru noi. Chiar și când a murit pentru noi – oameni fără minte, care au trăit degeaba – nu S-a plâns niciodată că puterile Lui infinite erau irosite la fel ca o găleată cu vopsea pe care ai dărâmat-o din greșeală.

Când te crezi prea bun pentru a petrece timp cu anumiți oameni sau pentru a-i ajuta – oricine și de oriunde ar fi ei –, pretinzi o superioritate pe care Fiul lui Dumnezeu a respins-o. Isus nu Și-a negat măreția. Nu Și-a ascuns dumnezeirea. În schimb, a folosit acea bunătate uimitoare pentru a-i ajuta pe oameni.

Nu trebuie să te disprețuiești. Dar poți alege să îi vezi pe alții mai presus decât tine. Să ai în vedere și altceva în afară de interesele proprii. Să slujești oamenilor care au nevoie de ajutorul tău mai mult decât ai tu nevoie.

Așa cum a făcut Isus.

Şi scuipau asupra Lui şi luau trestia şi-L băteau în cap. După ce şi-au bătut astfel joc de El, L-au dezbrăcat de haina stacojie, L-au îmbrăcat cu hainele Lui şi L-au dus să-L răstignească.
Matei 27:30,31

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor