UN CÂINE M-A MUȘCAT DE BRAȚ

– Suntem votați „Cel mai frumos cuplu” la târgul de toamnă, povestește Mira înfuriată, și apoi mă părăsește! Spune că îi place mai mult de Nikki. Apoi spune întregii școli că sunt o „femeie imposibilă”. Ahhh! Îi arăt eu femeie imposibilă.

– Ahhh, adaugă Beth.

– Apoi crede că ar trebui să îl primesc înapoi după ce l-a părăsit, râde Mira. Ei bine, acum el este cel care s-a făcut de râs în fața tuturor. De ce mi-ar păsa? Aia e.

– Ai mare dreptate, o susține Beth. Aia e.

– Este un câine, se plânge Mira.

– Absolut, confirmă Beth. Mare câine.

– Mă simt de parcă m-a mușcat, spuse Mira pe un ton disprețuitor. Mi-a smuls brațul și apoi a fugit cu el în gură. S-a ascuns undeva sub vreo verandă, rozându-l – și acum vrea să dea mâna cu mine.

Citește Galateni 5:14,15

Ce se întâmplă când oamenii se luptă pentru popularitate?

Dacă te lași prins în jocuri de genul cine-place-pe-cine, cine-ce-câștigă și cine-este-mai-bun-decât-cine, mai devreme sau mai târziu vei fi rănit. Unora le dai un deget, și îți iau toată mâna. Alții îți vor smulge și cealaltă mână dacă nu ești atent. Și ai grijă: odată ce te-au lăsat fără mâini, te vor pune la pământ și îți vor roade picioarele.

Mulți oameni cred că viața este un concurs de popularitate. Lupta de a fi cel mai bun este atât de uriașă încât pare normală. Dar în modul lui Dumnezeu de a acționa, dragostea este legea supremă.

Ar fi o prostie să nu îți dai seama că unii oameni sunt gata să te muște pentru a se cățăra în vârf. Este o prostie să nu știi că unii dintre ei prezintă un pericol atât de mare pentru inima ta, încât a-i face bine să fugi cât mai departe atunci când îi vezi apropiindu-se (2 Timotei 3:2-5). Dar a ne iubi unii pe alții – acesta este scopul suprem.

S-ar putea totuși să te simți ciudat fiind mai bun și mai iubitor decât ceilalți.

Însă cu adevărat ciudat este să rozi brațe și picioare.

Când oamenii luptă pentru popularitate, ambele părți ajung să fie mușcate. Și se mănâncă unii pe alții până la ultima bucățică.

Dar, dacă vă muşcaţi şi vă mâncaţi unii pe alţii, luaţi seama să nu fiţi nimiciţi unii de alţii.
Galateni 5:15

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor