BULE DE POPULARITATE

Țopăi pe hol, bucuros că te afli la școală. Ei bine, poate că nu chiar țopăi. Și nu ești tocmai vesel sau bucuros. Îți vezi de treabă, trecând de la o clasă la alta, mergând liniștit pe holuri alături de o grămadă de alți oameni.

Dintr-odată, simți că cineva te prinde cu mâinile de coate și simți o altă mână pe braț, iar picioarele ți se ridică de pe podea în timp ce ești lipit cu spatele de un perete. Picioarele ți se bălăngăne în aer în timp ce ești ținut deasupra pământului, agățat de dulapuri.

Te uiți la stânga. Ești ținut de o namilă cu capul pătrat, echivalentul uman al acelor pești din epoca de piatră despre care toți credeau că au murit cu miliarde de ani în urmă. În dreapta îl ai pe geamănul mai slab al Capului Pătrat. Arată ca o nevăstuică doar cu jumătate de mustață.

– Suntem aici să scăpăm de tine, te anunță Cap Pătrat. Toată lumea a votat și am decis că nu te potrivești aici.

Citește Ioan 12:42,43

Al cui vot este cel mai important când vine vorba de popularitate?

Nici măcar la cele mai oribile școli nu se votează pentru a se stabili cine face parte din grup și cine nu. Dar ar putea la fel de bine să o facă.

Lucrurile stau cam așa: Îți vezi de treaba ta când viața te aruncă deodată într-un concurs de popularitate. Toată lumea votează. Și pe măsură ce voturile se adună, numai câțiva copii populari ies în evidență. Poate te numeri printre ei. Poate că nu.

Câștigătorii sunt cei care le spun altora cine să fie și îi împing în locuri unde nu vor să meargă. Aceasta este sarcina liderilor societății pe care fariseii și-o însușiseră. În calitatea lor de lideri religioși din zilele lui Isus, fariseii îi forțau pe oameni să Îl respingă. Îi făceau chiar și pe alți oameni populari să tremure de frică, amenințând să îi dea afară din sinagogă – locul lor de închinare – pentru că Îl urmau pe Isus. Cum așa? „Au iubit mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu” (Ioan 12:43).

Este normal să îți pese ce cred alții despre tine. Este chiar normal să umbli în căutarea voturilor. Dar, dacă trebuie să alegi între a fi iubit de mulțime sau a fi pe placul Învățătorului tău, nu contează decât un vot. Al Lui.

Au iubit mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu.
Ioan 12:43

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor