DUMNEZEU ESTE BLATUL

Dacă viața ar fi o pizza, Dumnezeu ar fi blatul.

Pui o grămadă de ingrediente pe pizza ta – școală, sporturi, haine, somn, relaxare, cumpărături, lecții, cluburi, petreceri și altele. Dumnezeu nu este doar un alt ingredient din meniu pe care îl poți alege sau îl poți ignora. Nici nu poți cere să Îl ai pe Dumnezeu pe o parte din pizza și să nu Îl adaugi pe cealaltă. Nu îți poți tăia viața și să spui: „Feliile astea sunt fără Dumnezeu, iar astea sunt feliile cu Dumnezeu – biserica și grupul de tineret.”

Dacă Isus este Domnul și Mântuitorul tău, este parte din tot ce faci. Dă formă vieții tale și stabilește ce se potrivește cu ea și ce nu. Fără blat, totul cade pe lângă.

Blaturile de pizza însă sunt întotdeauna în pericol de a fi ignorate pentru că celelalte ingrediente ies atât de mult în evidență. Pentru că nu Îl poți vedea pe Dumnezeu, este ușor să Îl uiți în mijlocul tuturor lucrurilor de făcut pe care le vezi.

Când mănânci pizza, trebuie să îți iei timp și să savurezi blatul. Când treci prin săptămâna ta, trebuie să încetinești și să te concentrezi pe Dumnezeu.

Citește Marcu 1:35

Cum Și-a concentrat Isus atenția asupra lui Dumnezeu?

Poți petrece timp cu Dumnezeu în două moduri: într-un grup sau de unul singur. Ai nevoie de ambele pentru a crește din punct de vedere spiritual.

Într-un grup ești încurajat de credința puternică și sprijinul altor creștini. Grupurile te ajută să te entuziasmezi și să te bucuri de prietenia cu Dumnezeu.

Când ești singur cu Dumnezeu, ajungi să Îl cunoști personal, la fel cum ai nevoie de timp singur alături de o altă persoană pentru a-ți da seama cum e acea persoană cu adevărat. Asta a făcut Isus. Până și El avea nevoie de timp să vorbească singur cu Tatăl Lui.

Din această experiență fac parte cititul Bibliei și folosirea cărților și a muzicii creștine pentru a înțelege Biblia și a o pune în practică în viața de zi cu zi. Dumnezeu îți vorbește prin Biblie. O altă parte a petrecerii timpului cu Dumnezeu presupune să înveți să vorbeșticuEl – să înveți să te rogi. Dumnezeu nu vrea să îți vorbească, ci să vorbească cu tine.

A doua zi dimineaţa, pe când era încă întuneric de tot, Isus S-a sculat, a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Şi Se ruga acolo.
Marcu 1:35

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor