ÎȚI MAI ADUCI AMINTE?

Luke și tatăl lui mergeau de două ori pe an cu mașina la țară pentru a vizita mormântul mamei lui Luke. De data aceasta, mama lui vitregă a mers cu ei. Luke se întreba ce ar fi crezut mama lui despre Denise. Lui îi plăcea destul de mult de ea.

– Ai fi la fel de înalt ca mama ta acum, i-a spus tatăl lui. Tot te-ar bate la skandenberg însă.

– Dar aș zdrobi-o la baschet. Nu a putut niciodată să sară cum trebuie.

Luke și tatăl lui au vorbit destul de mult, iar mama vitregă îi asculta în cea mai mare parte. Le făcea bine să stea și să se gândească, să își amintească trecutul. Înainte să moară de cancer, în urmă cu trei ani, mama lui Luke spunea mereu că Dumnezeu avea să aibă grijă de el.

Privind în urmă, Luke își dădea seama că Dumnezeu chiar făcuse lucrul acesta.

Citește Psalmii 77:1-20

Ce anume îți ține inima lipită de Dumnezeu?

Pentru că nu ai căzut niciodată de pe scaunul tău favorit și nici nu s-a stricat vreodată, te arunci pe el fără ca măcar să te gândești la asta. Când un prieten îți arată că poate ține un secret, îți câștigă încrederea. Ești loial unui restaurant pentru că cei de acolo nu ți-au scăpat niciodată mâncarea pe jos și nu ți-au scuipat în băutură.

Încrederea se construiește pe baza experiențelor pozitive din trecut.

Te încrezi cel mai bine în Dumnezeu atunci când îți amintești ce a făcut pentru tine. 

În unele zile te întrebi unde este Dumnezeu. Nu mă mai iubește? Unde sunt prietenii pe care mi i-a promis? Am făcut ceva care să Îl supere? Când Asaf, autorul Psalmului 77, își făcea griji că Dumnezeu l-a uitat, și-a regăsit curajul amintindu-și faptele lui Dumnezeu din trecut. Știa că Dumnezeu era Cel care despărțise Marea Roșie, pentru ca Israel să poată scăpa din robie. Era sigur că Dumnezeu era Cel care Își condusese poporul spre libertate. Nu văzuse urmele picioarelor lui Dumnezeu, dar L-a recunoscut pe Dumnezeu din faptele Lui pline de putere și de bunătate.

Dumnezeu a acționat și în favoarea tacu putere și bunătate. Același Dumnezeu despre care citești în Biblie este Stăpânul și Prietenul tău. El L-a trimis pe Isus să moară și să învieze pentru tine. El ți-a făcut inima să bată prin Duhul Său cel Sfânt. El este întotdeauna cu tine, ajutându-te să treci cu bine prin circumstanțele vieții tale. Și El te reface după chipul Lui.

Amintește-ți lucrul acesta! Și ai încredere.

Voi lăuda lucrările Domnului, căci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioară.
Psalmii 77:11

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor