MERS PE APĂ

Le spusese să vâslească până pe partea opusă a lacului. Părea destul de ușor, dar ucenicii lui Isus probabil s-au gândit în timp ce conduceau barca împotriva vântului că porunca Lui era una ridicolă. Cu vâslele îndoite și scârțâind din toate încheieturile, barca dădea înapoi aproape la fel de mult pe cât înainta.

În mijlocul nopții, au văzut deodată pe cineva venind spre ei. Fără barcă. Pe apă. Era Isus, dar ei nu știau lucrul acesta. S-au gândit că nu putea să fie decât o fantomă. Isus i-a liniștit înainte ca groaza să îi facă să se arunce din barcă. „Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi!”

Citește Matei 14:22-33

Ce au învățat ucenicii lui Isus în mijlocul furtunii?

Umblarea lui Isus pe mare le-a dat ucenicilor curaj. El i-a văzut străduindu-se să Îi urmeze porunca de a scoate barca în lac și nu avea să îi lase să se chinuie singuri. Isus le-a venit în întâmpinare în mijlocul furtunii și a învins-o. Ba chiar l-a lăsat pe Petru să calce pe valuri alături de El. Când îndoielile lui Petru l-au făcut să se scufunde, Isus a prins mâna ucenicului și i-a cerut să se încreadă în puterea Lui.

A fi creștin nu îți garantează că vei fi pe o mare liniștită, gâdilat de o briză blândă. S-ar putea să ai parte de furtuni. Și invitația îndrăzneață a lui Isus sună chiar mai nebunește decât a vâsli pe un lac în mijlocul furtunii sau a umbla pe apă: Cunoaște-Mă! spune El. Trăiește pentru Mine!

Isus însă nu te lasă niciodată să înfrunți vânturile de unul singur.

Când întunericul îți afectează simțul direcției, când vânturile urlă și ploaia îți intră în ochi, Isus vine la tine și îți spune: „Nu sunt o fantomă sau un rod al imaginației tale sau prea bun ca să fiu adevărat. Sunt real. Nu-ți fie teamă. Sunt Eu! Sunt aici!” Are grijă de tine folosindu-Se de Duhul Sfânt, de Cuvântul Său și de alți credincioși ca să te ridice.

Vrei să stai aproape de Dumnezeu? Te simți cel mai aproape de El atunci când ești cu El în mijlocul valurilor, exersând rugăciunea, curajul și lupta cu vânturile, dobândind o credință plină de îndrăzneală, ce te transformă într-un închinător care umblă pe ape. El merită consacrarea ta totală.

Îndată, Isus a întins mâna, l-a apucat şi i-a zis: „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?”
Matei 14:31

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor