NU MAI SUNT CONFUZ

Este o aiureală! Lisa adormea în biserică în timp ce toți prietenii ei se distrau pe plajă. Mama Lisei se despărțise de tatăl ei în urmă cu trei ani pentru că acesta obișnuia să bea și era violent, iar divorțul fusese finalizat în urmă cu câteva luni. Cam în vremea divorțului, mama Lisei a început să meargă la biserică. Spunea că Îl găsise pe Dumnezeu și că El îi punea iarăși viața în ordine.

Bravo ei, se gândea Lisa. Dar de ce trebuie să mă târască și pe mine aici? Am o viață. În plus, Dumnezeu pare la fel ca tata. Absent.

Prietenii Lisei o băgau uneori în belele, dar măcar rămâneau alături de ea. Lisa nu Îl văzuse niciodată pe Dumnezeu, dar își văzuse prietenii. Se putea bizui pe ei. Nu era așa de sigură în privința lui Dumnezeu.

Citește Ioan 4:19-26

[Pasajul începe în mijlocul unei conversații între Isus și o femeie care scoate apă din fântână.] De unde știm cum este Dumnezeu cu adevărat?

Lisa nu este singura persoană care are dubii în privința lui Dumnezeu. Profesorii pot spune că Dumnezeu este o creație a imaginației tale. Pentru un prieten necreștin, crucea este doar o bijuterie care atârnă la gât.

Confuzia în privința lui Dumnezeu nu este nici ea nouă. Cu multă vreme în urmă, Isus i-a spus femeii de la fântână că trebuia să se informeze mai bine. Când a încercat să Îl atragă într-o discuție în contradictoriu cu privire la cel mai bun loc pentru închinare, Isus i-a spus că pierdea din vedere esențialul. Ceremoniile, serviciile divine și locurile sfinte sunt doar religie goală și învechită dacă nu te închini „în duh și în adevăr”, adică dacă inima ta nu Îi răspunde lui Dumnezeu pentru că știi Cui te închini și de ce.

Isus i-a descoperit femeii că nu era doar un profet, cineva care vorbea în Numele lui Dumnezeu, ci „Mesia”, Dumnezeu ca om, care a venit să vorbească omenirii în dreptul Său – ba chiar mai mult, să o salveze de la autodistrugere.

Isus a venit pentru că Dumnezeu a vrut să ne demonstreze că este puternic și demn de încredere. El vrea ca noi să înțelegem clar cum este El cu adevărat (Ioan 1:14; Coloseni 1:15). Vrea să ne dăm seama că El este Cel de care merită să ascultăm.

„Ştiu”, I-a zis femeia, „că are să vină Mesia (căruia I se zice Hristos); când va veni El, are să ne spună toate lucrurile.” Isus i-a zis: „Eu, cel care vorbesc cu tine, sunt Acela.”
Ioan 4:25,26

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor