VOTAȚI-MĂ!

– Foile pe care vi le distribui, mormăie consilierul vostru profesional, sugerează câteva  profesii care vi s-ar potrivi, pe baza realizărilor voastre academice, a rezultatelor testelor de aptitudini și a profilurilor voastre psihologice.

Arată foile odată! Știm ce sunt. Ai petrecut săptămâni întregi completând teste menite să îți trezească interesul în alegerea unei cariere. Ești sigur că rezultatele testelor tale vor descoperi o mulțime de talente și opțiuni de carieră. Știi deja ce vrei să fii: jucător de tenis profesionist, agent special CIA, producător de filme, pilot de avion, oceanograf.

– Nu vă uitați la foile voastre, vă avertizează consilierul, până nu vă spun eu.

Tragi cu ochiul. Vezi numai două opțiuni.

Este în regulă. Probabil că am de ales între președintele Statelor Unite și secretarul trezoreriei.

Te uiți din nou. Scrie grataragiu sau bucătar.

Citește 2 Corinteni 11:23-33

Ce preț a plătit Pavel pentru a-și îndeplini obiectivele?

Este mult mai ușor să visezi la îndeplinirea anumitor ținte decât să le îndeplinești. Pavel avea două țeluri în viață: să Îl cunoască pe Hristos (Filipeni 3:7-11) și să spună lumii despre El (2 Corinteni 5:18-20). Pavel considera faptul că era un predicator un privilegiu atât de mare, încât nici măcar naufragiile sau biciuirile nu l-au făcut să renunțe. A luat bătaie, dar s-a întors în ring.

Pavel știa că acțiunile tale – ceea ce faci în prezent – contează mai mult decât lauda cu privire la ce vei face în viitor. Nu vei fi un inginer în industria aerospațială dacă iei numai note de trecere. Nu vei face parte din orchestra simfonică dacă nu repeți continuu. Nu vei practica vreodată medicina dacă nu îți pasă de oameni încă de pe acum.

Cartea lui Iacov spune că, atunci când ai credință, când Îl lași pe Dumnezeu să îți conducă viața, vei avea răbdare chiar dacă te împiedici de anumite obstacole. Vei avea încredere că Dumnezeu te va ajuta să îți împlinești visul și să duci la bun sfârșit ceea ce ai început.

Răbdarea nu este un chin inutil. Te face desăvârșit, întreg și să nu duci lipsă de nimic (Iacov 1:2-4). Astfel încât să îți poți îndeplini visurile cu adevărat.

Eu sunt şi mai mult. În osteneli, şi mai mult.
2 Corinteni 11:23

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor