FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU O VEDETĂ

Imaginează-ți că ai câștigat un concurs pentru a te întâlni cu o mare vedetă – actrița ta preferată, să spunem. Părinții tăi te duc cu mașina la un hotel luxos și două gărzi de corp îți ies în întâmpinare și te conduc spre camera vedetei. Alte gărzi de corp dau la o parte fanii care așteaptă entuziasmați. Ușa se întredeschide, tu te strecori repede și stai la doar câțiva centimetri depărtare de o celebritate pentru întâlnirea căreia ți-ai fi vândut poate cel mai bun prieten. Ce spui?

După ce te-ai aduna, ai aborda probabil trei teme: „Mă bucur să te cunosc.” (Îi spui că te bucuri să îi fii prieten.) „Ești cea mai bună actriță din lume.” (Îi spui că este o persoană extraordinară.) „Ultimul tău film a fost atât de bun!” (Îi spui lucruri specifice pe care ea le face și îți plac.)

Poate te întrebi ce să Îi spui lui Dumnezeu atunci când te rogi. Cineva a spus cândva că, atunci când te rogi, trebuie să faci patru lucruri: laudă, pocăiește-te, cere și predă-te. Când nu știi cum să te rogi, începe prin a aduce laudă.

Citește Psalmii 18:25-36

Pentru ce Îl laudă David pe Dumnezeu?

Știind că s-ar putea să te bâlbâi dacă ai întâlni o vedetă de cinema, probabil te-ai gândi din timp la ce vei zice – poate chiar ai scrie totul pe o hârtie. Lauda adusă lui Dumnezeu s-ar putea să necesite același tip de exercițiu din partea ta. Dar poți începe cu aceleași trei lucruri pe care le-ai spune unei vedete: Exprimă prietenia cu Dumnezeu („Doamne, mă bucur să Te cunosc!”); laudă-L pe Dumnezeu pentru cine este („Ești un Dumnezeu minunat!”); și mulțumește-I lui Dumnezeu pentru ceea ce face („Îți mulțumesc că m-ai ajutat să îmi fac tema!”). S-ar putea să te ajute dacă citești pasaje din cartea Psalmii sau dacă înveți cântece de laudă pentru a descoperi ce să spui.

Dumnezeu nu așteaptă ca lauda noastră să fie o poezie pură învățată pe care nu o crezi și nu te reprezintă deloc. Lauda ta nu trebuie să fie rigidă, elegantă, delicată sau formală. Lauda în sine înseamnă folosirea gurii tale pentru a-L glorifica pe Dumnezeu, spunându-I că este minunat, oricum ar suna lucrul acesta venind din partea ta. Sunt cuvinte de care ești convins, prin care Îi spui lui Dumnezeu ce crezi despre El.

Căci cine este Dumnezeu afară de Domnul şi cine este o stâncă afară de Dumnezeul nostru?
Psalmii 18:31

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor