TU ȘI BOBUL DE FASOLE

– Copii, ne aflăm astăzi aici ca să facem din acest băiat un om mare și puternic, să îi oferim putere spirituală supranaturală, să îl facem un bun creștin, care ascultă întotdeauna de Dumnezeu.

Michael era legat de o masă lucioasă din oțel și i se părea că instructorul lui de la bisercă avea un mod unic de a-i repara pe cei care se jucau în timpul orei lui.

Bărbatul și-a fluturat brațul în fața lui Michael.

– Da, a spus el, asta li se întâmplă băieților care nu sunt atenți la predică. Mai întâi îi vom coase gura aia mare. Apoi îi vom pune niște urechi mai mari – ca să asculte. Îi vom prinde pleoapele cu bandă adezivă, ca să își țină ochii deschiși. Și apoi – acesta este pasul cel mai important – îl vom injecta cu o substanță spirituală, ca să îl trezim din punct de vedere spiritual. Întrebări?

Citește Marcu 4:1-9 și 15-20

În ce constă puterea unui creștin?

Dezvoltarea spirituală nu înseamnă că nu te vei plictisi niciodată la biserică sau că nu vei moțăi în timpul unei predici ori că nu vei uita niciodată să citești din Biblie. Însă apropierea ta de Isus se reflectă în cât de mult asculți de El.

Modul în care Îi răspunzi lui Isus se aseamănă cu modul în care crește o sămânță – sau – atunci când cade în soluri diferite. Cuvântul lui Dumnezeu – mesajul grijii Lui față de noi, al morții lui Hristos pentru noi și poruncile Lui pentru noi – este ca o sămânță. Dumnezeu aruncă semințe în toate direcțiile. Unele cad pe lângă drum, rămân la suprafață și sunt furate. Altele ajung în locuri stâncoase. Sămânța răsare, dar moare pentru că nu are rădăcini, stă în arșița zilei și nu are de unde să își tragă apă. Alte semințe cresc în mijlocul spinilor – grijile și preocupările care sufocă o plantă tânără.

Unele semințe, însă, ajung pe pământ bun – la cei care acordă atenție cuvintelor lui Dumnezeu, le acceptă și acționează conform acestora. Viețile lor încep să cunoască o creștere extraordinară, aducând rod însutit.

De fiecare dată când auzi Cuvântul lui Dumnezeu ai șansa de a fi pământul fertil de care are nevoie. Poți alege să asculți sau nu, să crezi sau nu, să te supui sau nu. Trăiește conform cu adevărul pe care îl cunoști, și vei crește. Nu face asta, și vei rămâne acolo unde ești sau chiar îți vei pierde credința.

O altă parte a căzut în pământ bun: a dat rod, care se înălţa şi creştea; şi au adus una treizeci, alta şaizeci şi alta o sută.
Marcu 4:8

 

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor