Caruselul coșmarurilor

Justin stătea întins pe canapeaua din sufragerie, ronțăind chipsuri și schimbând canalele TV cu ajutorul telecomenzii. Nu era mai nimic de văzut, dar a dat volumul mai tare pentru a acoperi cearta părinților lui din camera alăturată. Văzuse deja câteva scene când tatăl lui a ieșit pe ușă cu o valiză în mână.

– Hei, tată! a strigat Justin. Unde…?

Nu a apucat să își termine întrebarea pentru că știa că tatăl lui nu îl auzise. Altă delegație? se întrebă Justin.

Două zile mai târziu, a aflat că tatăl lui nu plecase în delegație. Plecase pentru totdeauna.

Când părinții tăi decid să se separe sau să divorțeze, te simți de parcă cineva te urcă cu forța într-un carusel scos din coșmarurile tale. Nimeni nu verifică să vadă dacă ești suficient de mare ca să faci față cursei sau dacă ești legat bine. Ești ridicat, învârtit, lăsat în cădere liberă și te prinzi de tot ce ai la îndemână. Chiar dacă există un răspuns biblic la problema ta, divorțul nu este o cursă în caruselul pentru copii.

Citește Psalmii 62:1-8

La ce este bun Dumnezeu când viața de familie devine atât de înspăimântătoare?

Cele mai bune carusele din parcurile de distracții te fac să te întrebi: Ce se întâmplă dacă…? Dacă o să cad? Dacă se strică una dintre șine? Dacă încep să vomit? În adâncul tău însă știi că ești în siguranță – altfel nu te-ai urca în ele. Când vine însă vorba de caruselul divorțului, nu ai de ales dacă să te urci sau nu în el și rareori știi ce îți stă în față: Cu cine voi locui? Vom avea suficienți bani? Ce se va întâmpla cu mine?

Ai totuși făgăduința că vei supraviețui cursei: Dumnezeu va avea grijă de tine. Când te simți slăbit, Dumnezeu este o fortăreață în care să te ascunzi. Poți să Îi spui ce crezi și cum te simți și poți chiar să strigi la El când ai nevoie. Dumnezeu nu îți promite că va opri caruselul, așa că tot va trebui să te confrunți cu căderi libere și întoarceri neașteptate, însă El îți poate oferi pace și încredere în El.

Singurul lucru mai rău decât să te afli în caruselul coșmarurilor este să fii acolo singur – să nu ai pe nimeni cu care să strigi, pe care să îl prinzi de mână sau cu care să răsufli ușurat. Prietenii și un părinte sau un pastor ori un consilier înțelegător te pot însoți o vreme în această călătorie. Dar Dumnezeu are curajul și rezistența necesare pentru a sta lângă tine tot timpul (Evrei 13:5).

În Dumnezeu este stânca puterii mele, locul meu de adăpost. Popoare, în orice vreme, încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru. Psalmii 62:7,8

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video